Izvor: Kurir.rs
06.03.2023 u 09:34
0

USKORO POČINJE PRIJAVA ZA PENZIONERSKE KARTICE: Evo kako da se prijavite i koje vas pogodnosti očekuju!

Vlada Srbije preporučila je organima državne uprave, autonomnih pokrajina i lokalnim samoupravama da preduzmu mere koje bi omogućile ostvarivanje pogodnosti korisnicima penzionerskih kartica, a pravnim licima u privatnoj i javnoj svojini i preduzetnicima da omoguće ostvarivanje tih pogodnosti.

Naime, ministar finansija Siniša Mali ranije je najavio da će prijave penzionera zainteresovanih za penzionerske kartice početi 15. marta i dodao da na nju ima pravo1,65 miliona građana.

Svaki penzioner i korisnik ostalih prava iz PIO koji je zainteresovan za penzionerske kartice, podneće zahtev i dobiće karticu. Počev od 15. marta 2023. godine, preko ovog portala, kao i u svim organizacionim jedinicama Fonda, na jednostavan način moći ćete da podnosete zahtev za Penzionersku karticu – navodi se na Republičkom fondu za penzijsko i invalidsko osiguranje i dodaje:

Penzioneri zadovoljni akcijom besplatnih pregleda i najavom penzionerske kartice

– Kako bismo izradili Penzionerske kartice i na što bolji način pripremili mrežu društveno odgovornih pravnih lica i preduzetnika koji će obezbediti posebne popuste za vas, i preduzeli sve aktivnosti kojima se omogućuju dodatne pogodnosti po osnovu dobijenih bodova, sa primenom penzionerskih kartica nove generacije počećemo od jeseni. Do tada ćemo vas blagovremenim i jasnim informacijama pripremiti da na što efikasniji način iskoristite pogodnosti koje će vam, sigurni smo, značajno poboljšati materijalni standard.

Podsetimo, korišćenje „penzionerskih kartica“ biće omogućeno penzionerima od 1. oktobra, a zahvaljujući njima imaće pravo na brojne pogodnosti, prvenstveno na popuste u radnjama i kod plaćanja računa.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter