Izvor: BSC happy portal
24.03.2023 u 19:43
0

(UŽIVO) OBELEŽAVANJE DANA SEĆANJA NA STRADALE U NATO AGRESIJI: Predsednik Vučić: “ Nećete nas slomiti!“

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvuje danas obeležavanju Dana sećanja na stradale u NATO agresiji 1999. godine, u 18 časova u Somboru, na Trgu svetog Đorđa.

(UŽIVO) OBELEŽAVANJE DANA SEĆANJA NA STRADALE U NATO AGRESIJI: „Oprostićemo, ako budemo mogli. Zaboraviti, ako nas ne bude bilo!

Obraćanje predsednika Aleksandra Vučića

– Vaša svetosti, poštovani predsedeniče Dodik, predstavnici narodnih skupština ivlada, ministri, dragi narode, 24 godina od kada je počela agresija na SRJ. večeras nas u somboru posle 24 godine ima ubedljivo najviše, a to govori i nešto loše i dobro. Govorim iz srca, atrudiću se da me emocije ne nadvladaju i tako naštetim našoj zemlji. Pre 24 godine je umrlo međunaorndo pravo i to zvuči kao nevažna rečenica, ali nije, mogo je od toga. Ništa što se u svetu ne može da bude gore od toga što su uradili maloj zemlji koja je htela da bude s klobodna i to se nije svidelo onima koji su želeli novi poredak. Razorili su mnogo veće tzemlje i došla je na red Srbija. Gledao sam danas svetske časopise u kojima su govorili o borbi protiv varvarstva i onih koji prave humanitarnu katastrofu jer tako sprečavaju genocid. To je sve od ljihove argumentacije. Ajde da vidimo šta je istinito. U def genocida suština je da postoji namera o uništenju neke etničke ili verske grupe, a to nikada nije dokazano. Niste vi sprečavali nikakavu humanitarnu katastrofu, vi ste naoružavali pobunjenike u slobodnoj i slobodarskoj zemlji. a kada ste videli da nećete moći da dobijete odobrenje SB UN rekli ste a šta će nama to. Okupilo se njih najmoćnijih 19 koji ste rekli naučićemo mi te srbe pameti. prošlo je 24 godine, kidali ste nam delove zemlje, ubili decu i civile, vpojnike i policajce. Odakle vam pravo da nam ubijate vojnike i policajce, ko vam je da o to pravo. jel Radovan medić išao u Masačusets ili Loaru da nekog ubija, ili st evi došli ovde i ubili ga pred kućnim pragom. Jel on napao nekog ili išao na dužnost. 75 od 78 dana bila je vazdušna opasnost u Somboru. Jel ste li nas naučili pameti? Niste, lomili ste srpski duh ali ga nikada neće slomiti. I danas kada nas pritiskate i tražite da damo opravdanje za ono što ste uradili. Mi ne želimo da ikada više imamo sukobe, ni sa kim, ni sa albancima ni sa vas 19 moćnih. I vi se i dalje čudite što postoji jedan mali prkosan narod u srcu Evrope. Sve što ste sebi dali za pravo, drugima niste. S pravom štitimo teritorijalni integritet, i Ukrajine, i vi se pozovate na Povelju UN koju ne poštujete samo kada je u pitanju jedna mala zemlja. Nećete da poštujete ono što ste potpisali, jer ste jaki veliki i moćni, može vam se.

– Nije mi niko pomutio razum ili pomračio pamet nisam postao izdajnik i to da mi govore oni koji su najtežu agresiju zvali kampanjama, a ne agresija na jednu zemlju. Moj posao je da krpz iglene uši provučem našu zemlju, jer nemate sa kim racionalno da razgovara. Mir i sloboda ne postoje u njihovom rečniku. Da sačuvamo našu decu. Da im damo zemlju na tacni i opravdanje ne daju. Zaboraviti možemo samo ako nas ne bude – za to nem opravdanje. Iz dva razloga su poveli agresiju – da pokažu svoju dominaciju i da nam otmu KiM, i nek ne izmišljaju, jer je sad Albanaca više nego tada i briga ih što Srba nema. Ne tiče ih se, samo im je važno da dobiju opravdanje. Ovo im govorim svaki dan. Poštovanje od njih dobićemo kad im priznamo sve. koletarlna šteta ste vi zlikovci koji ste nam ubili decu. To što danas mirno šetate i glumite da ste slobodni i jaki, samo se zapitajte zašto je ovoliko ljudi na ovom trgu, što su došli. Nisu došli da oplakju, već da kažu lomili ste nam i kičmu i vrat, i niste nas ubili uprkos svi pokušajima, živeće ova Srbija. nećete nas slomiti – rekao je predsednik.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter