Izvor: Tanjug
09.05.2023 u 11:21
0

VAŽNO! EKPLOZIVNA SREDSTVA NE DONOSITE U POLICIJU! Pozovite 192 zbog preuzimanja!

 Sindikat policije Sloga apelovao je danas na građane koji su pronašli, čuvaju ili poseduju eksplozivne ostatke iz rata, neeksplodirana ubojna sredstva ili minsko eksplozivna sredstva da ih ne donose lično u policijske stanice, već da na broj 192 pozovu policijske službenike koji će doći i preuzeti takva sredstva.

Sindikat upozorava građane koji u svojim stanovima, kućama ili drugim prostorijama čuvaju trofeje iz rata koji u sebi imaju eksploziv, municiju sa eksplozivnim zrnima ili poseduju bilo kakve druge eksplozivne naprave, da ni njih ne donose u policijske stanice, već da pozovu 192 kako bi stručna lica preuzela takva sredstva, jer mogu biti opasna ukolio se neadekvatno transportuju.

TRI BRATA OSUMNJIČENA ZA UBISTVO ŽENE: Detalji zločina u Ćićevcu

-Ističemo i činjenicu da je veoma opasno da se eksplozivni ostaci iz rata, neeksplodirana ubojna sredstva i improvizovane eksplozivne naprave transportuju sredstvima javnog prevoza pa se građani mole da pozovu policiju na broj 192 gde će Specijalizovani timovi za zaštitu od NUS bezbedno ukloniti takva sredstva -ističe se u saopštenju.

Kako se podseća, građani prilikom predaje oružja nisu u obavezi da se legitimišu.

Svaki građanin, ukoliko to želi, može ostaviti svoje lične podatke u cilju dobijanja potvrde o vraćenom oružju.

-Ističemo i da pored neregistrovanog oružja i municije građani mogu vraćati i svoje registrovano oružje ukoliko im dalje nije potrebno ili ne žele da ga drže -dodaje se u saopštenju.

Ministarstvo unutrašnjih poslova je 7. maja pozvalo je građane da predaju neregistrovano oružje i municiju u najbližu policijsku stanicu. Takođe, građani mogu kontaktirati i najbližu policijsku stanicu i pozvati policijske službenike da dođu po oružje i eksplozivne naprave radi preuzimanja.

Akcija vraćanja neregistrovanog oružja, pokrenuta nakon što su se prošle nedelje u Srbiji dogodila dva masovna ubistva, trajaće do 8. juna.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter