Izvor: BSC Happy
09.03.2023 u 10:07
0

„VEK BORBE“ U ĆUPRIJI: Ekipa „Borbe“ otvorila izložbu

Danas, 8. marta otvorena je u Narodnom muzeju ,,Horeum Margi - Ravno” u Ćupriji izložba "Vek borbe"

Izložba je definisana u 15 celina koje čine fotografije iz bogate fotodokumentacije „Borbe“a, koja opisuje istorijat jedne medijske kuće.

Ekipa Borbe, na čelu sa direktorom Andrijom Jorgićem, došla je na svečano otvaranje izložbe koju je priredila mlada autorka i novinarka časopisa, Milica Drašković.

Tom prilikom, potpisan je i Sporazum o poslovnoj saradnji izmedju časopisa Borba i Muzeja ,,Horeum Margi – Ravno”, koji pored svega što nudi, otvara i mnoge mogućnosti saradnje u cilju širenja i decentralizovanja kulture. „Veoma mi je drago što će upravo ova izložba otvoriti novu izlagačku sezonu u našoj galeriji Muzeja. Srećan sam što će naši sugradjani imati priliku da vide i drugačiji sadražaj, poput ove izložbe“, navodi direktor Narodnog muzeja Ćuprije Novak Novaković.

Borba

Dobrodošlicu članovima redakcije Borba pozeleo je i Vladimir Vasiljević, zamenik predsednika opštine Ćuprija.

„Prvenstveno želim dobrodošlicu celoj ekipi, a potom i da pohvalim izložbu, koju umalo da propustim, zbog čega bih se veoma pokajao. Srećom, tu sam i mogu da posvedočim ovom
divnom dogadjaju“ naveo je zamenik predsednika opštine Ćuprija, Vladimir Vasiljević, koji je svojim prisustvom upriličio svečano otvaranje.

Ovom prilikom obratio se i direktor Borbe, Andrija Jorgić, koji je istakao koliko je ponosan na svoje mlade saradnike, koji puni entuzijazma organizuju dogadjaje i vode svoju borbu za
kulturu.
„Ovde smo pre svega u svojstvu prijatelja, a kada ste okruženi prijateljima uspeh je zagarantovan. Srećan sam što smo uspeli da motivišemo mlade snage da pišu o temama
koje život znače, kulturi, tradiciji i starim zanatima. Protekla godina nam je bila ključna jer smo u njoj dobili brojna priznanja. Danas, na ovaj simboličan datum, organizujemo i otvaramo izložbu u Ćupriji i radujemo se sledećem dolasku, već u junu mesecu kada ćemo sprovesti našu poznatu akciju – podelu časopisa gradjanima“, najavio je Jorgić.

Autor izložbe Milica Drašković, sprovela je prisutne kroz vremenski tunel zvani ,,Vek Borbe”, i proglasila izložbu otvorenom.

Nakon svečanog otvaranja, ekipa je posetila Manastir Ravanica, kroz čiji istorijat ih je sproveo
direktor Muzeja Novak Novaković.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter