Izvor: Alo.rs
19.01.2021 u 07:42
0

VELIKA VREMENSKA PROGNOZA: Srpski meteorolog objavio šta nas očekuje u narednom periodu

Za vikend na zapadu malo hladnije, a na istoku toplo, padavine nad celim regionom

Od danas sa jugozapada počinje priticanje osetno toplijeg vazduha, što se već oseti na zapadu regiona gde su mrazevi znatno ublažili, a naoblačenje koje ponegde donosi provejavanje snega je zapravo topao front. Nad zapadnim i severnim predelima promenjljivo oblačno i toplije te će se sneg u nizijama brzo otopiti. Nad središnjim i istočnim predelima posebno u kotlinama i na višim planinama malo hladnije.

OVO MORATE ZNATI

ODREĐEN PRITVOR MIKI ALEKSIĆU! Evo koliko će dugo biti iza rešetaka!

SASLUŠAN MIKA ALEKSIĆ: Negirao optužbe!

ISPLIVALI SKANDALOZNI SNIMCI PONIŽAVANJA, EVO KAKO JE MIKA „SPUŠTAO“ ĐAKE: „Mrš na umivanje gluperdo“ (VIDEO)

Od srede će se uticaj toplog jugozapadnog strujanja pojačati te će uslediti dalje otopljenje i do petka će se maksimumi ponegde kretati do oko 14 stepeni. Toplo će biti i na planinama te će se snežni pokrivač u svim predelima ispod 900 mnv otopiti, dok će se u višim oblastima značajno smanjiti. Snežna granica će se nalaziti između 1000 i 1300 mnv.

Do petka uveče uglavnom suvo, ali će duž obale Jadrana i posebno na južnim padinama Dinarida biti česte kiše. Vetar od srede umeren, povremeno i jak južni i jugozapadni. U petak krajem dana na zapadu regiona jače naoblačenje sa kišom.

Za vikend na zapadu malo hladnije sa kišom, dok se snežna granica očekuje na oko 600mnv tako da će Gorski Kotar u Hrvatskoj i planine zapadne BiH imati vlažan sneg. Nad središnjim i istočnim predelima relativno toplo sve do nedelje uveče uz maksimume i do 12 stepeni Celzijusa uz snežnu granicu na oko 1000 mnv.

U noći ka ponedeljku, generalno oko 25. januara, hladnije uz padavine nad celim regionom, a uz zahlađenje snežna granica će se na kratko spustiti ispod 200 mnv posebno na zapadu i severu regiona tako da bi i nizije mogle imati prolazan sneg ali se formiranje snežnog pokrivača za sada ne očekuje.

„ĆIRILICA“

U „ĆIRILICI“! MRAČNE TAJNE „ŠKOLA ZA TALENTE“! Mnoge su povezane sa pedofilskim lancima!

MORAMO DA SARAĐUJEMO SA SVIMA! Ako se opredelimo samo za jednu stranu, tog trenutka ćemo nestati!

SLOVENCI NISU NACIONALISTI! Hrvati su me izbrisali iz svih knjiga! U svakom leksikonu u Sloveniji stoji moje ime!

SRBIJA NEMA NIKAKAV KONFLIKT! Albanci imaju konflikt i veliki problem!

Vetar će od nedelje uveče okrenuti na jak severozapadni, dok će duž Jadrana biti bure. Oko 25. januara maksimum od 0 do 5 stepeni Celzijusa, što je i dalje iznad proseka za taj deo meseca.

Posle 25. januara verovatno ponovo malo toplije uz uglavnom kišu u nižim i sneg u brdsko-planinskim predelima. Ujutro će biti mestimičnih, slabih, mrazeva.

Za sada dugorčni modeli i dalje daju signal da posle kratkotrajne dominacije zapadnih vetrova oni početkom februara značajno oslabe uz održavanje blokirajućih stanja nad visokim geografskim širinama. Ova stanja jesu povoljna za hladno vreme kod nas, ali sam posebi nisu garant hladnog vremena i da bi hladnoća krenula ka nama barički sistemi se moraju posložiti na taj način da hladnoću pokrenu ka našem delu Evrope. Za sada se posle 05. februara javlja signal za tako nešto i za sada je to period koje tek treba pratiti jer je jako daleko.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Sumirano od danas se hladan period završva i do kraja Januara za zada nema signala za povratak pravog, zimskog, vremena.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter