Izvor:
30.05.2019 u 05:23
0

VERŠININ: Rusija očekuje reakciju UN na hapšenje Krasnoščekova!

Moskva očekuje da će Ujedinjene nacije preduzeti odlučne korake nakon što je na KiM uhapšen ruski državljanin, zaposlen u UN, Mihailo Krasnoščekov, izjavio je zamenik šefa ruske diplomatije Sergej Veršinin.

Obraćajući se novinarima nakon pregovora iza zatvorenih vrata o Siriji u Savetu bezbednosti UN, Veršinin je u sredu rekao da Rusija osuđuje hapšenje Krasnoščekova.

– Očekujemo da će Ujedinjene nacije preduzeti najdinamičnije moguće akcije – poručio je Veršinin.

Krasnoščekov, koji je uhapšen tokom akcije kosovske policije na severu KiM, pušten je na slobodu, zahvaljujući imunitetu koji ima kao pripradnik UNMIK-a, izjavio je ranije glavni tužilac u Kosovskoj Mitrovici Šćikiri Sila.

Sila je najavio da će od specijalnog predstavnika na KiM Zahira Tanina zvanično zatražiti da ruskom državljaninu bude ukinut imunitet, kako bi protiv njega podigao krivičnu tužbu.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter