Izvor: Happy BSC
13.12.2021 u 13:44
0

VETERINAR U „SAVETNIKU“ UPOZORAVA: Čovek treba biti obazriv – postoje bolesti koje mogu sa kućnog ljubimca da pređu na ljude!

Zašto se neki od nas odnose prema kućnim ljubimcima kao prema svojoj deci, da li je to dobro ili loše? Koje to probleme može da donese? O ovim temama govorio je veterinar Srećko Radojičić.

-Ja sam veterinarski hirurg, nisam psiholog, ali je činjenica da su ljudi malo više otuđeniji, sve to nalaze u svom kućnom ljubimcu i uzimaju ih. Što se tiče toga, čovek treba biti obazriv, postoje određene bolesti koje mogu sa psa I mačke da pređu na ljude. Ako se savesno postupa prema ljubimcu, redovne kontrole kod veterinara, to može da se svede na minimum. Od kolega lekara koji se bave tom problematikom, postoje kod dece alergije na dlaku mačke I psa, rekao je veterinar.to se vrlo rano otkriva. Za gljivične infekcije, moraju da budu kontrole kod veterinara I kod dermatologa lekara, rekao je veterinar.

.Kada bismo mi ujeli našeg psa, mi bismo njemu daleko veće problem napravili, nego kada bi pas naš ujeo. Činjenica je da generalno treba biti obazriv. Konjuktivitis je izazvan nekim vrstama bakterija, moguće je da nam životinje prenesu, rekao je veterinar.

-Koliko ja znam, zadnjih godina nije bilo slučajeva besnila. Država je propisala obavezu da se kućni ljubimci nakon tri meseca vakcinišu protiv besnila. Država se trudi, ali je naša zemlja na spisku onih kod kojih je prisutno besnilo. Kada idete u zemlje EU mora da se ponese sertifikat da je životinja vakcinisana od besnila, rekao je veterinar.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter