Izvor: BSC HAPPY
31.01.2023 u 18:49
0

VOJSKA SRBIJE: Obuka na samohodnim top-haubicama „nora“

U divizionu Mešovite artiljerijske brigade naoružanom samohodnim top-haubicama 155 mm B-52 M-15 „nora“ u toku je kolektivna obuka profesionalnog sastava za realizaciju borbenih zadataka u skladu sa namenom ove jedinice.

Reč je o redovnoj obuci koja se realizuje sa ciljem održavanja visokog nivoa obučenosti za borbenu upotrebu ovog artiljerijskog sistema i pružanje vatrene podrške jedinicama Kopnene vojske u operacijama.

Ministarstvo odbrane Republike Srbije

VOJSKA SRBIJE: Obeležen Dan Četvrte brigade kopnene vojske – spomen kada je srpska vojska oslobodila Vranje

Posluge na obuci uvežbavaju posedanje vatrenog položaja, pravovremeno otkrivanje ciljeva, upotrebu automatizovanog sistema za upravljanje vatrom i izvršenje posrednog gađanja, u skladu sa zadatim standardima i normama za efikasno dejstvo ovim borbenim sistemom. Akcenat je na praktičnom osposobljavanju starešina i profesionalnih vojnika za dodatne dužnosti u okviru posluga ovog artiljerijskog oruđa.

Samohodna top-haubica 155 mm B-52 M-15 „nora“ je savremeni aritiljerijski sistem koji odlikuje visoka mobilnost i preciznost vatre. Uvođenjem ovog oruđa u operativnu upotrebu unapređena je sposobnost Mešovite artiljerijske brigade za dejstvo snažnom, iznenadnom i brzom vatrom po ciljevima na velikim daljinama.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter