Izvor: Ministarstvo odbrane/Happy BSC
11.01.2023 u 17:59
0

VOJSKA SRBIJE: Obuka u Oklopno-izviđačkom bataljonu

Na vežbovnom prostoru u Nišu i okolini u toku je redovna obuka profesionalnog sastava Oklopno-izviđačkog bataljona za realizaciju zadataka koje jedinica izvršava u prikupljanju obaveštajnih podataka.

Reč je o važnom segmentu osposobljavanja i uvežbavanja komande i nižih jedinica bataljona, koja se u jedinici realizuje tokom cele godine kako bi se očuvala i unapredila osposobljenost izviđača za obaveštajno obezbeđenje operacija Kopnene vojske. U procesu obučavanja koriste se savremena elektronska sredstva za prikupljanje i obradu podataka u dnevnim i noćnim uslovima i oklopno-izviđački automobili BRDM-2MS.

Izviđači tokom obuke u terenskim uslovima uvežbavaju taktičke radnje i postupke i upotrebu opreme za osmatranje i prikupljanje obaveštajnih podataka, kao i organizovanje i realizovanje izviđačkih patrola, prepada i zaseda. Uslovi obučavanja su modelovani tako da približno odgovaraju onima u kojima se izviđači mogu naći prilikom izvršavanja zadataka u dubini neprijateljevog rasporeda.

Kontinuirana obuka je ključna za očuvanje visoke borbene gotovosti Oklopno-izviđačkog bataljona i osposobljenosti jedinice da u različitim taktičkim, vremenskim i zemljišnim uslovima izvrši sve namenske zadatke i tako obezbedi obaveštajne podatke neophodne za uspeh operacija Kopnene vojske i Vojske Srbije.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter