Izvor: BSC HAPPY
10.03.2023 u 21:12
0

VOJSKA SRBIJE: Obuka tehničkog sastava u 98. vazduhoplovnoj brigadi (FOTO)

Na vojnom aerodromu „Morava“ u Lađevcima u toku je intenzivna obuka tehničkog sastava 98. vazduhoplovne brigade za održavanje i opsluživanje vazduhoplova na upotrebi u ovoj jedinici Ratnog vazduhoplovstva i PVO.

Obuka se realizuje u okviru redovnih letačkih aktivnosti avijacijskih i helikopterskih eskadrila sa ciljem održavanja visokog nivoa osposobljenosti vojnika i starešina vazduhoplovnotehničke specijalnosti za održavanje aviona „orao“ i helikoptera Mi-35 i „gama“ i njihovu pripremu za borbenu upotrebu.

MINISTAR VUČEVIĆ SA SEDNICE SNS: U Narodni pokret za državu dobrodošli svi kojima je Srbija iznad svega

U skladu sa planom obučavanja, uvežbavaju se propisane standardne procedure za rad prilikom izvršenja specijalističkih tehničkih pregleda aviona i helikoptera, provere funkcionalnosti motora, radio-navigacijske opreme i naoružanja, i vrši se naoružavanje i neposredna priprema vazduhoplova za realizaciju bojevih gađanja.

Posebna pažnja se poklanja dodatnom osposobljavanju mladih starešina koji su po uspešnom završetku Kursa za podoficire Ratnog vazduhoplovstva i PVO primili dužnosti u jedinici, kako bi oni u najkraćem roku dostigli zahetvani nivo osposobljenosti za rad na održavanju vazduhoplova za koje su zaduženi.

UZ PRISUSTVO POTPREDSEDNIKA VLADE I MINISTRA ODBRANE: Patrijarh Porfirije uručio ikone Gardi Vojske Srbije (FOTO)

Realizacijom ove obuke obezbeđuje se da celokupan tehnički sastav u 98. vazduhoplovnoj brigadi zadovoljava najviše standarde osposobljenosti neophodne da bi vazduhoplovi u svakom trenutku bili spremni i dostupni za borbenu upotrebu i kako bi jedinica mogla da odgovori namenskim zadacima u operacijama Vojske Srbije.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter