Izvor: Ministarstvo odbrane/BSC HAPPY
18.01.2023 u 17:10
0

VOJSKA SRBIJE: Obuka za upravljanje terenskim vozilima u mirovnim operacijama

U okviru pripema za učešće u mirovnoj operaciji Ujedinjenih nacija u Libanu, deo pripadnika Vojske Srbije ove nedelje prolazi dopunsku obuku za upravljanje terenskim motornim vozilima.

NIJE OTKRIVEN NIJEDAN POVERLJIV DOKUMENT VLADE: Važno obaveštenje za sve građane povodom učestalih pretnji na društvenim mrežama

Obuka se realizuje u Bataljonu za obuku saobraćajne službe Vojske Srbije u Kraljevu, a pohađaju je podoficiri koji će biti angažovani na dužnostima vozača u elementu za podršku našim snagama u zoni operacije.

U prvom delu osposobljavanja, realizovana je teorijska i obuka u vožnji na javnim putevima, da bi potom usledio najzahtevniji deo obuke – upravljanje vozilom u terenskim uslovima na poligonu „Beranovac“. Poligon je izgrađen po standardima Ujedinjenih nacija i na osnovu iskustava pripadnika Vojske Srbije iz mirovnih operacija, a savlađivanjem zahtevnih prepreka vojni vozači stiču neophodne veštine za upravljanje vozilima na teško prohodnom terenu, što će im biti od velikog značaja prilikom realizacije zadataka u Libanu.

Gardisti i vojnici plivaće za Bogojavljenski krst na Sava promenadi

Obuka u vožnji terenskih motornih vozila je obavezan deo sveobuhvatnih priprema pripadnika Vojske Srbije koji se u mirovnim operacijama angažuju na pozicijama vojnih posmatrača, štabnih oficira i vozača, kako bi bili u potpunosti spremni za realizaciju svih zadataka koji ih mogu očekivati u zoni operacije.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter