Izvor: HAPPY BSC
22.02.2023 u 18:30
0

Vojska Srbije realizovala bojeva gađanja ciljeva na zemlji

U okviru redovne borbene obuke avijacijskih jedinica Vojske Srbije u rejonu poligona „Pasuljanske livade“ realizovana su bojeva gađanja ciljeva na zemlji.

Reč je o završnom segmentu ovog ciklusa obuke letačkog sastava 98. vazduhoplovne brigade, čijom uspešnom realizacijom je dodatno unapređena borbena gotovost jedinice za pružanje vazduhoplovne vatrene podrške snagama Kopnene vojske.

Posade aviona „orao“ i helikoptera H-145M, Mi-35, Mi-8 i „gama“ dejstvovale su u dnevnim i noćnim uslovima po ciljevima koji su simulirali oklopne jedinice i utvrđene tačkaste ciljeve u neprijateljevom rasporedu. Dejstvovano je vođenim raketama, nevođenim raketnim zrnima i topovima, a uspešnim neutralisanjem predviđenih ciljeva pripadnici jedinice su demonstrirali odličnu taktičku i vatrenu osposobljenost.

VUČEVIĆ SA PREDSEDNIKOM NA SAJMU NAORUŽANJA: „Naša vojska je neuporedivo snažnija nego što je bila, ali mora da bude mnogo jača, to je garant da nismo laka meta“ (FOTO)

Realizaciji aktivnosti na poligonu „Pasuljanske livade“ danas je prisustvovao načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović, u pratnji komandanta Ratnog vazduhoplovstva i PVO, i tom prilikom se uverio da je obuka kvalitetno planirana i izvedena i da je cilj ovonedeljenih gađanja u potpunosti ispunjen.

Podsećajući da je za uspešno izvođenje ove obuke zaslužan i tehnički sastav brigade koji brine o ispravnosti i naoružavanju vazduhoplova, general Mojsilović je letačkim posadama odao priznanje na pokazanoj preciznosti i odličnoj osposobljenosti i najavio dalja ulaganja u ratno vazduhoplovstvo Vojske Srbije.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter