Izvor: Tanjug
26.02.2023 u 07:23
0

VREMENSKA PROGNOZA ZA 26. FEBRUAR: Hladnije i oblačno, sa vlažnim snegom

Najniža temperatura od 0 °C širom Srbije, do 9 °C na jugu i jugoistoku, a najviša od 2 °C u zapadnoj Srbiji do 19 °C na jugoistoku zemlje.

U većem delu Srbije danas će biti oblačno i osetno hladnije s kišom i snegom, samo će se na jugu i jugoistoku zemlje zadržati toplo i veći deo dana suvo.

U tim krajevima kiša će se intenzivirati kasnije uveče i u toku noći, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Najviše padavina će biti u Podrinju i na jugozapadu zemlje – od 30 do 40 mm za 24 sata.

Vlažan sneg ujutro će padati širom Vojvodine, u Beogradu, zapadnoj i jugozapadnoj Srbiji, tokom dana padavine će biti na granici kiše i snega i u slabljenju, a ponovo će se intenzivirati uveče i u toku noći uz stvaranje snežnog pokrivača visine od 5 do 20 cm, na zapadu i jugozapadu lokalno i više.

Duvaće slab i umeren, u Banatu povremeno jak severozapadni vetar, dok će na jugu Srbije vetar i dalje biti umeren i jak jugozapadni.

TOTALNI PREOKRET: Ništa od prolećnih temepratura, za vikend se očekuje SNEG

Najniža temperatura od 0 °C širom Srbije, do 9 °C na jugu i jugoistoku, a najviša od 2 °C u zapadnoj Srbiji do 19 °C na jugoistoku zemlje.

U Beogradu će ujutro biti vlažnog snega i intenzivnijih padavina, što će usloviti stvaranje snežnog pokrivača, naročito u brdskim delovima grada.

U toku dana padavine će biti na granici kiše i snega i u slabljenju, a vlažan sneg se ponovo očekuje uveče i u toku noći.

Vetar slab i umeren, severozapadni. Najniža temperatura oko 0 °C, a najviša oko 3 °C.

Prema prognozi za narednih sedam dana, u Srbiji će biti pretežno oblačno i hladnije, sa čestom pojavom i kiše i snega.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter