Izvor: Tanjug
25.02.2023 u 07:19
0

VREMENSKA PROGNOZA ZA SUBOTU, 25. FEBRUAR: Zahlađenje sa padavinama, tokom noći kiša će preći u sneg

Vremenska prognoza za subotu, 25. februar.

Danas će u Srbiji padati kiša, a veća količina, od 10 do 30 mm za 24 časa, očekuje se u Vojvodini, zapadnoj Srbiji, Šumadiji, Beogradu, Podunavskom, Braničevskom i Borskom okrugu.

Relativno toplo i uglavnom suvo vreme zadržaće se samo na jugu i jugoistoku zemlje. Kiša će uveče preći u sneg, prvo u zapadnoj Srbiji, Beogradu, Sremu i na jugu Banata, a tokom noći i u ostalim krajevima Vojvodine. Sneg će biti vlažan, ali se očekuje početak stvaranja snežnog pokrivača.

Sutra se očekuje veća količina padavina na jugozapadu od 30 do 50 mm za 24 časa. U ostalim krajevima očekuju se padavine koje će biti na granici kiše i snega i u toku dana će kratkotrajno oslabiti, ali se uveče i u prvom delu noći ponovo očekuje pojačanje vlažnog snega, naročito u delu od zapadne i jugozapadne preko centralne Srbije do južnog Banata, gde će pasti od 10 do 25 centimetara vlažnog snega, lokalno i više. Na istoku i jugoistoku zemlje kiša.

TOTALNI PREOKRET: Ništa od prolećnih temepratura, za vikend se očekuje SNEG

Danas će u Srbiji jutarnja temperatura biti od 2 stepena na jugoistoku do 12 stepeni u Beogradu, a dnevna od 8 stepeni na severu Vojvodine do 18 stepeni na jugu Srbije. Temperatura će uveče i tokom noći biti u osetnijem padu. U Beogradu danas naoblačenje i zahlađenje s kišom i lokalnim pljuskovima. Temperatura ujutro i pre podne od 12 do 14 stepeni, posle podne u osetnijem padu, pa će uveče kiša preći u vlažan sneg. Tokom noći u pojedinim delovima grada moguće je stvaranje snežnog pokrivača.

Više o vremenu pročitajte OVDE!

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter