Izvor: Tanjug
03.04.2023 u 12:38
0

VREMENSKA PROGNOZA ZA SUTRA: Jako hladno i vetrovito vreme, kiša i sneg!

U Srbiji će sutra biti oblačno, hladno i vetrovito sa intenzivnim snegom, uz temperature bez većeg kolebanja, od -1 do 3, a na severu Vojvodine i u Negotinskoj Krajini do 8 stepena, uz pad temperature tokom dana.

Najjači intenzitet padavina očekuje se ujutro i pre podne uz značajno stvaranje, odnosno povećanje visine snežnog pokrivača za 10 do 30 centimetara u nižim predelima i do 50 cm na planinama, lokalno i više. Duvaće jak severni i severozapadni vetar, što će u brdsko-planinskim predelima usloviti mećavu i stvaranje snežnih nanosa, dok će se u nižim predelima, naročito centralnog dela zemlje akumulirati veće količine vlažnog snega.

U Timočkoj Krajini, Vojvodini i na jugoistoku Srbije se uz sneg očekuje i kiša. Intenzitet padavine će posle podne i uveče oslabiti. I u Beogradu sutra ujutru i pre podne oblačno sa jakim snegom uz dalje povećanje visine snežnog pokrivača. Posle podne se uz sneg očekuje i kiša, a intenzitet padavina će oslabiti. Duvaće umeren i jak severni i severozapadni vetar. Temperatura bez većeg kolebanja, od -1 do 2 stepena. Prema izgledima vremena za narednih sedam dana, do utorka, 11. aprila, biće hladno za ovaj period godine. U jutarnjim satima se do kraja sedmice očekuje lokalna pojava mrazeva (na 2 metra mestimično do -2 stepena, a pri tlu od -5 do 0 stepeni).

U toku dana u sredu (05.04.) oblačno, mestimično sa snegom, u centralnim i južnim krajevima uz manje povećanje visine snežnog pokrivača. Na severozapadu Vojvodine uglavnom suvo. Severni i severozapadni vetar će posle podne kratkotrajno oslabiti, osim u Timočkoj Krajini gde će i dalje biti jak, povremeno olujni. U četvrtak veći deo dana oblačno i suvo, a mešovite padavine (kiša i sneg) ponovo se očekuju uveče, noću i u petak, 7. aprila. Padavine će biti slabog intenziteta, a severozapadni vetar u kratkotrajnom pojačanju. Zatim do kraja perioda sporadična pojava slabe kiše u nizijama i snega na planinama. Temperatura će biti u postepenom porastu, ali i dalje ispod proseka za prvu polovinu aprila.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter