Izvor: TANJUG
07.10.2022 u 17:27
0

VRTIĆ „DEČIJA RADOST“ U BABUŠNICI DOBIJA SENZORNU SOBU! „To će doprineti razvoju dece sa invaliditetom, koja pohađaju ovu predškolsku ustanovu“

Vrtić „Dečija radost“ u Babušnici biće renoviran zahvaljujući podršci Evropske unije preko programa EU PRO Plus koji se realizuje u saradnji sa Ministarstvom za evropske integracije, iznos sredstava je 232.265 evra, a rok za završetak radova je 75 dana.

U ovom vrtiću boravi 130 dece, a radovi se odnose na uređenje unutrašnjosti ove predškolske ustanove uključujući zamenu unutrašnjih vrata, renoviranje i opremanje mokrih čvorova, zamenu podova, krečenje, uređenje kotlarnice koje podrazumeva zamenu kompletne instalacije i opreme u kotlarnici sa izgradnjom novog kotlovskog postrojenja na pelet, navodi se u saopštenju Kancelarije Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS).

OGLASIO SE CENTAR ZA SOCIJLANI RAD U VRŠCU: „Nismo predlagali model viđenja sa deteta sa ocem“ 

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Takođe, kako se navodi, predviđena je i izgradnja senzorne sobe što će posebno doprineti razvoju dece sa invaliditetom, koja takođe pohađaju ovu predškolsku ustanovu, kroz terapiju koja utiče na koncentraciju, smirenost i socijalizaciju te i bolju socijalnu uključenost.

Predsednica opštine Babušnica Ivana Stojičić je istakla da je opština u prethodne dve godine u saradnji sa donatorima i nadležnim ministarstvima aktivno radila na renoviranju vrtića.

„Zamenjena je stolarija, postavljena termička izolacija i nova fasada nabavljeno novo kombi vozilo za prevoz dece, a uredili smo i dvorište. Sada ćemo uz podršku Evropske unije završiti dvogodišnju obnovu ove jedine predškolske ustanove u našoj opštini“, rekla je Stojičićeva.

Ona je dodala da će uz od više 179.000 evra koje je EU opredelila za ovaj projekat, opština učestvovati u realizaciji sa skoro 53.000 evra.

Projekat u Babušnici je jedan od 33 projekta lokalne infrastrukture u regionima Šumadije i zapadne Srbije i Južne i istočne Srbije koje EU podržava preko EU PRO Plus programa sa više od 5,5 miliona evra kako bi se unapredio kvalitet života ljudi kroz obnovu i rekonstrukciju obrazovnih, zdravstvenih i ustanova socijalne zaštite, sportskih i objekata kulture, kao i unapređenje komunalnih usluga i zgrada javne administracije.

Radove na renoviranju ovog vrrtića izvode firme SK Montinženjering doo iz Babušnice za građevinske radove i Toplota doo iz Pirota za mašinske instalacije, izabrane u postupku javne nabavke koja je sprovela opština Babušnica.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.

Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter