Izvor: Tanjug
12.01.2020 u 19:47
0

PRIPREME ZA NOVI ZAKON O VOJSCI Drinska i Dunavska divizija, uniforme, i SLOGAN

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin izjavio je danas da je potrebno da se Zakon o Vojsci Srbije napiše ponovo od prvog do poslednjeg člana i dodao da je na tome već angažovana radna grupa resornog ministarstva.

Navodi se da bi novim zakonom jedinicama Vojske Srbije mogli biti vraćeni patriotski nazivi iz Prvog svetskog rata – Drinska i Dunavska jedinica, a novine bi, kažu, mogle biti i u strukturnoj organizaciji vojske, odnosno, uvođenje novih jedinica i bataljona.

MARŠ NA DRINU UZ ŠAMPANJAC Ovako slave naši teniseri, pogledajte šta Novak pije (VIDEO)

– Krajem prošle godine ponovo smo formirali dve slavne ratne brigade – 72. i 63, planiramo da formiramo nove jedinice od pešadijskog bataljona u Loznici do brdsko-planinskog bataljona u Priboju. Podigli smo brojnost naših jedinica u Kuršumliji. Vojska jača, postaje brojnija, sve opremljenija, sve naoružaniji, sve spremnija da odgovori na izazove koji su oko nas – rekao je Vulin.

Istakao je da će Vojska Srbije i ove godine raditi na unapređenju sposobnosti da se suočava sa sajber pretnjama, jer je to, kaže, „bojno polje“ novog vremena.

UPOZORENJE! KROKODIL OPET U SRBIJI! Devojci (16) iz Vranja pomogli lekari, drugoj nije bilo spasa (VIDEO)

Dodaje se i da bi vojska dobila i nove uniforme koje će imati istaknuta patriotska obeležja, zastavu Srbije i natpis „Za slobodu i čast otadžbine“, kao i da bi na uniformama mogle biti prišivene vrpce odlikovanja i značke za primerne vojnike, najbolje strelce i ostala vojnička priznanja.

A, Srbiju očekuje usvajanje strategija kako bi se zakonski dodatno oblikovala politika vojne neutralnosti zemlje.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter