Izvor: TANJUG
30.05.2020 u 14:12
0

PREGAZILI SMO HRVATSKU: Srbija je zauzela lidersku poziciju!

Ministar finansija Srbije Siniša Mali izjavio je danas da najnoviji podaci o rastu BDP-a govore o tome da je Srbija apsolutni lider u odnosu na zemlje regiona, ali i da ima veći rast i od nekih zemalja u Evropskoj uniji, ukazujući pritom posebno na susednu Hrvatsku.

„To je potvrda ispravne ekonomske politike predsednika Srbije Aleksandra Vučića“, istakao je Mali.

OVO MORATE ZNATI

POTRESNA ISPOVEST Da me heroin nije uništio bio bih drugi Novak (VIDEO)

OVO JE TAMARA ZVICER, ŽENA KOJA JE RASTERALA PLAĆENIKE Neverovatan život supruge vođe kavačkog klana (FOTO)

PREDSEDNIK OBJAVIO DIVNE VESTI: Pruga od Beograda do Stare Pazove do kraja marta!

PREMIJERKA SRBIJE ZA HAPPY TELEVIZIJU: Nikome se nećemo izvinjavati, branićemo Srbe svugde!

EKSKLUZIVAN SNIMAK Pogledajte TIJANU AJFON SA LISICAMA NA RUKAMA! (VIDEO)

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva finansija, on je naveo da je, na primer, za razliku od članice EU Hrvatske, čiji je rast u prvom kvartalu ove godine iznosio svega 0,4 odsto, Srbija u istom periodu imala privredni rast od čak 5,1 odsto.

„Naša zemlja je zauzela apsolutno lidersku poziciju u regionu, ulogu koju više niko ne može da ospori“, naglasio je Mali.

On je ukazao da se u novonastaloj ekonomskoj situaciji, u kojoj se našao ceo svet, pokazalo da je Srbija mnogo otpornija nego neke druge zemlje, kao što je na primer Hrvatska.

„Njihovi ekonomski pokazatelji su već određeni period lošiji od naših, a ovi poslednji podaci govore o tome da je razlika između nas veća nego ikada, odnosno da smo daleko uspešniji“, naveo je ministar Mali.

On je dodao da Srbija kontinuirano ostvaruje bolje rezultate od Hrvatske, pa je tako u 2019. godini Srbija imala rast od 4,2 odsto, dok je privredni rast Hrvatske bio tri odsto.

U poslednjem kvartalu iste godine Srbija je imala rast od čak 6,2 odsto, dok je privredni rast Hrvatske bio svega 2,5 odsto.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter