28°C

Beograd

Photo: pixabay.com

Izvor: Telegraf.rs

Još jedna opština jutros je proglasila vanrednu situaciju u Srbiji (PREGLED)

U ponedeljak je održana osamnaesta vanredna sednica Opštinskog štaba za vanredne situacije. Na sednici je razmatrana epidemiološka situacija na teritoriji opštine Brus nastala širenjem zarazne bolesti COVID-19. Kako je za Telegraf.rs potvrđeno, vanredna situacija proglašena je jutros i u ovoj opštini. 

Opštinski štab za vanredne situacije Brus, predlažio je juče predsedniku opštine Brus da donese Odluku o proglašenju vanredne situacije na teritoriji opštine Brus, usled nastanka elementarne nepogode širenje epidemije bolesti COVID-19.

OVO MORATE ZNATI

UPOZORENJE! Klinička slika dece ozbiljnija nego u prvom naletu korone

Vučić danas o formiranju Vlade, nastavku dijaloga, epidemiji

SAVETI! Pazite kako nosite masku, nepravilno nošenje može da bude KONTRAPRODUKTIVNO!

PIROT: Uvode se oštre preventivne mere!

Danom stupanja na snagu Odluke o proglašenju vanredne situacije na teritoriji opštine Brus primenjuju se mere utvrđene Uredbom o dopunama Uredbe o merama za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti COVID-19.

Sprovođenje mera, u skladu sa zakonom utvrđenim ovlašćenjima, obezbeđuju, koordiniraju i nadziru predsednik opštine Brus preko opštinskih organa i službi, Opštinski štab za vanredne situacije Brus i Zavod za javno zdravlje Kruševac.

Do sada je u Srbiji ukupno 17 opština i gradova proglasilo vanrednu situaciju.

Vanredno je u Užicu, Priboju, Lučanima, Vladičinom Hanu i Bogatiću, ali i u Arilju, Ivanjici, Požegi, Beogradu, Čačku, Kraljevu, Kragujevcu, Vranju, Šapcu, Tutinu, Novom Pazaru i Brusu.

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar

Povezane vesti