Izvor: Tanjug
07.07.2020 u 14:51
0

SRBI, SPREMITE SE! Nova pravila za studiranje u Americi

Svi strani student u SAD, među kojima su i oni iz Srbije, po novim pravilima moraće da napuste SAD ili se prebace na drugi fakultet ako njihovi fakulteti ove jeseni ponude on lajn nastavu u skladu sa novim smernicama koje su objavili nadležne imigracione vlasti.

OVO MORATE ZNATI

ISPOVEST DEJANA SAVIĆA: Ovako me je supruga IZLEČILA OD KORONE!

NOVI PAZAR: U protekla 24 časa preminulo pet osoba!

TEŽAK DAN U NIŠU! Preminule još ČETIRI osobe, ŠESTORO na respiratoru!

SAVETI! Pazite kako nosite masku, nepravilno nošenje može da bude KONTRAPRODUKTIVNO!

UKIDA SE AVIOSAOBRAĆAJ IZMEĐU SRBIJE I GRČKE

Prošle godine univerziteti u Sjedinjenim Državama privukli su više od milion studenata (1,1 miliona) iz inostranstva, a kako je ranije rečeno Tanjugu u Međunarodnom akademskom centru koji sa ambasadorm SAD organizuje Dan američkih koledža, u SAD godišnje iz Srbije na studije od osnovnih do postiplomskih ode i do 150 studenata.

Jedan od najprestižnihih univerziteta na svetu Harvard, pre nekoliko dana najavio da će većina predavanja tokom jesenjeg semestra biti preko interneta, prenosi „Njujork post“.

Uputstva koje su izdali nadležni organi za imigraciju i sprovođenje carinskih mera stvaraju dodatni pritisak na univerzitete i koledže da se ponovo otvore uprkos sve većoj zabrinutosti zbog širenja pamdemije među mladima, odatle odluka može da utiče na hiljade i hiljade studenata koji su došli u SAD da bi studirali ili učestovali u trening programima, neakademskim i drugim studijama.

SAZNAJTE JOŠ

OVO BAŠ BOLI! Pogledajte kako je napadnut Bil Gejts! (VIDEO)

KORONA KROJI ZANIMANJA Ovo će biti najplaćeniji poslovi!

POČINJE SUĐENJE 21. VEKA! Malčanski berberin pred sudom!

Predsednik SAD Donald Tramp insistirao je da se škole i fakulteti što pre vrate na redovnu nastavu, a ubrzo nakon što su nove smernice objavljene, Tramp je na Tvitteru ponovio da se škole moraju ponovo otvoriti na jesen, dodajući da demokrate žele da one budu zatvorene „iz politickih razloga, a ne zbog zdravstvenih razloga“.

Nadležni visokoškolski prosvetni organi ocenjuju takvu odluku kao zastrašujuću, jer će, tvrde, dovesti do konfuzije i nesigurnosti. Studentske vize, kako navode mediji, neće se izdavati učenicima u školama i na fakultetima ili onima na programima koji su u potpunosti online. Čak i fakulteti koji nude kombinaciju časova i onlajn kurseva ove jeseni, neće olakšati situaciju.

PROČITAJTE OBAVEZNO

TIJANA AJFON POSLE ZATVORA PALA U DEPRESIJU: Kome je posvetila potresne reči?

KAMERE SNIMILE STRAVIČNU NESREĆU: Autobus pun putnika se SURVAO U JEZERO (VIDEO)

PAZI SNIMA SE! Željko Samardžić i Crvena jabuka snimaju duet u Skoplju (GALERIJA)

TRAGEDIJA U NOVOSADSKOJ FABRICI: Poginule dve osobe, muškarac povređen! (FOTO)

Gotovo 400.000 stranaca dobilo je studentske vize na 12 meseci koje ističu 30. septembra, što je više za 40 odsto u odnosu na četiri godine ranije.

Fakulteti širom SAD već su ove jeseni očekivali nagli pad međunarodnih studenata, ali gubitak svih stranih studenata mogao bi za neke univerzitete i koledže biti katastrofalan, jer mnogi zavise od prihoda od njihovih školarina.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter