17°C

Beograd

Photo: arhiva

Izvor: Tanjug

U ČAČKU 10 OBOLELIH NA RESPIRATORU U bolnici 121 osoba zaražena koronom

U Opštoj bolnici u Čačku koja je proglašena za kovid bolnicu trenutno je hospitalizovano 121 osoba, od čega je njih 10 priključeno na respirator.

U prethodna 24 sata jedna dve osobe su preminule, a jedna je transportovana u Beograd.

Kako kaže načelnik Infektivnog odeljenja čačanske bolnice Branko Jovanović, u protekla 24 sata obavljeno je 96 pregleda, od kojih je 10 primljeno u bolnicu po kriterijumima kovid pacijenata, a otpušteno je šest.

Epidemiološka situacija u čačanskoj bolnici ocenjena je kao uznemirujuća, stoga je Ministarstvo zdravlja tu zdravstvenu ustanovu proglasilo za kovid bolnicu, a pacijenti koji se trenutno u njoj nalaze, a nisu kovid pozitivni biće prebačeni na VMA i Klinički centar u Beogradu.

Ostali pacijenti koji budu imali potrebu za bolničkim lecenjem, pomoć će moći da dobiju u bolnici u Gornjem Milanovcu i na taj način dobijeno je još 150 mesta, prenosi Glas zapadne Srbije.

Šef Radnog tima za praćenje i širenje virusa korona na teritoriji grada Čačka Mihailo Luković rekao je da će u čačansku bolnicu u toku dana stići između 10 i 14 novih respiratora. Prema njegovim rečima, narednih dana može se očekivati povećan broj osoba na respiratoru, kao i broj umrlih jer je to posledica bolesti.

- Međutim, ono što dolazi ima zaravnjen pik, koji će početi da opada. Očekujem da će krajem iduće nedelje biti zabeležen veliki pad broja zaraženih, jer je proglašenje vanredne situacije u Čačku dalo rezultate - naveo je Luković.

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar