9°C

Beograd

Photo: Arhiva

Izvor: Tanjug

Prisustvo KORONE potvrđeno kod 47 osoba u DOMOVIMA ZA STARE

U ustanovama socijalne zaštite i Domovima za smeštaj odraslih i starih do danas je potvrđeno prisustvo virusa Covida 19 kod 15 korisnika i 32 zaposlena.

Prisustvo virusa COVID -19 potvrđeno je u gerontološkim centrima u Obrenovac, Mataruškoj Banji, Rum, Kragujevc, Domu Bežanijska kosa, kao i Službi za Pomoć u kući Gerontološkog centra Beograd.

PROČITAJTE I OVO

Vučić zakazao konsultacije za formiranje nove Vlade!

DAČIĆ: Odluke o odvaranju granica menjaju se svakog dana, Grčka ima interes DA OTVORI zbog turizma!

Oglasio se BRANKO RUŽIĆ: Dobro sam, biću 14 dana u izolaciji!

Ne zanemarujte OVAJ SIMPTOM! On ukazuje na KOVID INFKCIJU!

Danas je CRVENO SLOVO! OVO nikako NE SMETE da RADITE!

Covida 19 ima u Domu za lica mentalno ometena u razvoju u Tutinu; Zavodu za smeštaj odraslih lica ''Male pčelice'', Kragujevac, Domu za smeštaj odraslih lica Kulina, centirma za socijalni rad u Vranju u Novom Pazaru i Kragujevcu.

Ima ga i u gradskim centrima za socijalni rad u Beogradu -Čukarica, Lazarevac; Zvezdara; Vračar, Barajevo, zatim u Organizaciji socijalne zaštite za pružanje usluge lični pratilac deteta H.O. ''Dečje srce'', u Beogradu, Radnoj jedinici Sigurna kuća pri Centru za socijalni rad ''Solidarnost'' u Pančevu, Domu za smeštaj odraslih i starijih ''Terza Eta'' u Priboju i Domu za smeštaj odraslih i starijih ''Olga''u Kotežu.

Ukupan broj izlečenih korisnika ustanova socijalne zaštite iznosi 642, a broj izlečenih osoba koje su zaposlene u ustanovama socijalne zaštite iznosi 231, saopštilo je danas Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

SAZNAJTE JOŠ

SRBIJA JE NA ŽUTOJ LISTI! Medicinski pregled za srpske državljane!

VESIĆ ZA HAPPY TV: U kontejnerima oko Skupštine pronađeni blokovi za gađanje policije! (VIDEO)

Čuveni košarkaški stručnjak Miroslav Nikolić sinoć smešten u beogradsku bolnicu!

PREDLOG ZA NEDELJNU POSLASTICU! Ovako se pravi čuveni bakin kolač!

Dom za smeštaj odraslih i starijih ''Doživeti stotu'' Beograd, Dom za smeštaj odraslih i starijih ''Stara pruga'', Umka i Dom za smeštaj odraslih i starijih ''Radost'' u Negotinu, rešenjem o zabrani rada Ministarstva, ne pružaju uslugu socijalne zaštite domskog smeštaja odraslih i starijih.

Ministarstvo je donelo rešenje o zabrani rada Doma za smeštaj odraslih i starijih ''Nada'', u Beogradu, podseća se u saopštenju.

Korisnici u ustanovama socijalne zaštite za koje postoji procena da mogu biti potencijalni prenosioci virusa smešteni su u izolaciju, dok zaposleni u ustanovama socijalne zaštite, kod kojih postoji ovakva opasnost, ne dolaze na posao i nalaze se u kućnoj izolaciji.

Ukupan broj Ustanova socijalne zaštite čiji je osnivač Republika Srbija i AP Vojvodina iznosi 74, sa kapacitetom od 14.512 korisnika.

Od toga je: 57 Ustanova za odrasle i starije (9 Domskih odeljenja pri Centrima za socijalni rad, 23 Gerontoloških centara, 8 Domova za smeštaj odraslih i starih, 3 Ustanove za smeštaj osoba sa invaliditetom i 14 Ustanova za smeštaj osoba sa mentalnim i intelektualnim teškoćama) i 17 Domova za decu i mlade (10 Domova za decu i mlade bez roditel?skog staranja, 3 Zavoda za vaspitanje dece i omladine i 4 Ustanove za decu i mlade sa smetnjama u razvoju).

Ukupan broj privatnih pružalaca usluge socijalne zaštite domski smeštaj odraslih i starijih na teritoriji Srbije iznosi 229, sa kapacitetom od 8.617 korisnika.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar

Povezane vesti