21°C

Beograd

Photo: MINISTARSTVO ODBRANE SRBIJE

Izvor: Kurir.rs

VULIN SA BUDUĆIM IZASLANICIMA ODBRANE: Upoznao oficire sa osnovnim principima spoljne politike Srbije (FOTO)

Ministar odbrane Aleksandar Vulin razgovarao je danas u Maloj ratnoj sali Starog generalštaba sa oficirima Vojnoobaveštajne agencije, koji će u narednom periodu preuzeti dužnost izaslanika ili pomoćnika izaslanika odbrane Republike Srbije u inostranstvu.

Ministar Vulin upoznao je oficire koji odlaze u diplomatsku misiju sa osnovnim principima spoljne politike Republike Srbije i težišnim zadacima u okviru bilateralne vojne saradnje sa državama u koje odlaze. Spoljna politika Republike Srbije, vojna neutralnost i naši nacionalni interesi okvir su za rad i angažovanje vojnih izaslanika. Njihov zadatak je i podrška diplomatskim naporima državnog rukovodstva, diplomatskih predstavnika i predsednika i vrhovnog komandanta Aleksandra Vučića u daljoj izgradnji i unapređenju međunarodnog ugleda Republike Srbije i razvijanja saradnje sa državama u kojima će obavljati svoju dužnost.

Poseban zadatak i odgovornost naših vojnodiplomatskih predstavnika je dostojno predstavljanje Republike Srbije i Vojske Srbije, razvijanje svestrane i što bogatije vojne saradnje i promovisanje dostignuća odbrambene industrije Srbije.

KORONA U SRBIJI

OVO MORATE POŠTOVATI: Pogledajte zabrane i mere Kriznog štaba koje su od sutra na snazi

Đorđević poručuje: KORONA NIJE SRAMOTA, prijavite ako ste BOLESNI!

JOŠ JEDNA KORONA RAMPA ZA SRBIJU: Italija zabranila ulazak našim državljanima

NOVE MERE VLADE NA JEDNOM MESTU: Šta je obavezno, šta preporučeno, a šta zabranjeno i OD KADA

GRADSKA SEKRETARKA STANISAVLJEVIĆ SAOPŠTILA: Dve ustanove socijalne zaštite u preventivnoj izolaciji

Sastanku ministra odbrane sa budućim izaslanicima i zamenicima izaslanika odbrane prisustvovao je i direktor Vojnoobaveštajne agencije brigadni general Zoran Stojković.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar

Povezane vesti