4°C

Beograd

Photo: Pixabay.com/Printscreen

Izvor: Blic.rs

KORONA UZIMA MAHA: Vanredno u Rumi, u "Dragiši Mišoviću" na lečenju 18 dece i ČETIRI BEBE STARE DO 28 DANA

Golden Rose ad

Ovde možete pratiti najnovije informacije u vezi sa borbom protiv zaraze u našoj zemlji.

14:39 - Đerlek: Situacija je stabilnija nego pre desetak dana

Situacija u Novom Pazaru stabilnija je nego u prethodnih deset dana, statistički podaci su ohrabrujući, ali i građani i dalje moraju biti oprezni jer reč o opakoj bolesti koja odnosi živote, izjavio je danas koordinator Opšte regionalne bolnice u tom gradu Mirsad Đerlek.

Istakao je da je problem što ljudi u tom delu naše zemlje smatraju da je sramota biti zaražen zbog čega se leče kod kuće i lekarima jave kasno, ali i napomenuo da to ne znači da neko ko, nažalost, izgubi život, nije dobio najkvalitetniju moguću zdravstvenu zaštitu.

14:18 - Dr Ostojić: U "Dragiši Mišoviću" leči se 22 dece

Rukovodilac Dečje klinike KBC "Dr Dragiša Mišović" dr Olivera Ostojić izjavila je za N1 da se u toj ustanovi trenutno leči 22 dece kod kojih je potvrđeno prisustvo koronavirusa. Među njima su i četiri bebe do 28 dana i one su, kako je istakla, u odličnom stanju. Na lečenju je i 18 majki koje su pozitivne na koronavirus.

13: 56 - Uvedena vanredna situacija u Rumi

Na sednici Štaba za vanredne situacije koja je održana na otvorenom, uvedena je vanredna situacija u opštini Ruma, koja je na snagu stupila u 13 časova. Na teritoriji te opštine, 56 osoba je zaraženo koronavirusom.

Donete su i nove preventine mere, kojima se između ostalog, zabranjuju manifestacije, proslave i sve zabave u na kojima se okuplja više od 10 osoba. Sportskim klubovima se zabranjuju treninzi u zatvorenom prostoru.

13: 34 - U Mačvanskom okrugu još 143 obolelih, u Šumadijskom 31

U Mačvanskom okrugu potvrđeno je 143 nova slučaja korone, od čega je u Šapcu 62, Loznici 60, Bogatiću osam, Vladimircima dva, po pet u Koceljevi i Malom Zvorniku i jedan novi slučaj u Krupnju.

U Šumadijskom okrugu od 104 uzorka, koji su u sredu do ponoći, stigli iz beogradskih laboratorija u Institut za javno zdravlje Kragujevac, 31 je bio pozitivan na koronavirus. Od tog broja, 25 osoba je iz Kragujevca, dve iz Knića i po jedna iz Topole, Beograda, Ćuprije i Čajetine, navodi RTS.

13: 26 - "Ova prokleta bolest je nemilosrdna, čuvajte se, preklinjem vas"

KORONA U SRBIJI

OVO MORATE POŠTOVATI: Pogledajte zabrane i mere Kriznog štaba koje su od sutra na snazi

Đorđević poručuje: KORONA NIJE SRAMOTA, prijavite ako ste BOLESNI!

JOŠ JEDNA KORONA RAMPA ZA SRBIJU: Italija zabranila ulazak našim državljanima

NOVE MERE VLADE NA JEDNOM MESTU: Šta je obavezno, šta preporučeno, a šta zabranjeno i OD KADA

GRADSKA SEKRETARKA STANISAVLJEVIĆ SAOPŠTILA: Dve ustanove socijalne zaštite u preventivnoj izolaciji

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar

Povezane vesti

Golden Rose ad