31°C

Beograd

Photo: arhiva

Izvor: Tanjug

NOVE MERE PROTIV KORONE Ovo važi od sutra, u celoj Srbiji

Na predlog Kriznog štaba za zaštitu zdravlja stanovništva od zarazne bolesti COVID-19, Vlada Srbije danas je usvojila najnovije odluke u vezi sa sprečavanjem širenja korona virusa, koje će od sutra, 17. jula 2020. godine važiti na celoj teritoriji Republike.

Ovim merama zabranjuju se okupljanja na javnim mestima u zatvorenom i otvorenom prostoru istovremeno više od deset ljudi. Za vreme boravka na javnim mestima, između okupljenih mora postojati distanca od najmanje 1,5 metara, odnosno na svaka četiri kvadratna metra može biti prusutno samo jedno lice.

Nošenje zaštitne maske obavezno je na svim javnim mestima u zatvorenom prostoru, što znači da su roditelji maloletne dece, kao i dece sa posebnim potrebama i njihovi staratelji, dužni da obezbede da njihova deca nose zaštitnu masku.

Vlada je preporučila da se maske nose na svim javnim mestima na otvorenom prostoru. Na mestima na kojima nije moguće obezbediti rastojanje od najmanje 1,5 metara (redovi ispred prodavnica, apoteka, autobuskih i voznih stajališta), nošenje maski je obavezno.

Vlada je odlučila da se Srednja ekonomska škola „Stana Milanović“ u Šapcu otvori kao privremeni objekat za smeštaj i lečenje lica obolelih od zarazne bolesti Kovid-19. Medicinska sredstva, lekove, sanitetski materijal i drugu neophodnu medicinsku opremu i zaštitna sredstva za privemenu bolnicu obezbeđuje Republički fond za zdravstveno osiguranje.

Na sednici je odlučeno da Investicioni projekat izgradnje „Srpsko-kineskog industrijskog parka Mihajlo Pupin“ u Beogradu bude proglašen za projekat od značaja za Srbiju.

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar

Povezane vesti