29°C

Beograd

Photo: arhiva

Izvor: Tanjug

STANJE U DOMOVIMA ZA STARE Zaraženo 56 korisnika i zaposlenih

U ustanovama socijalne zaštite i domovima za smeštaj odraslih i starihkorona virusom zaraže no je 20 korisnika i 36 zaposlenih, saopštili su iz Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Zaraženih ima u ustanovama u Obrenovcu, Mladenovcu, Mataruškoj Banji, Rumi, Kragujevcu, Beogradu, Dimitrovgradu, Tutinu, Kragujevcu, Kulini, Vranju, Šapcu, Ćupriji, Pančevu, Gadžinom Hanu...

Ukupan broj izlečenih korisnika ustanova socijalne zaštite iznosi 642, a broj izlečenih osoba koje su zaposlene u ustanovama socijalne zaštite iznosi 236.

Dom za smeštaj odraslih i starijih ''Doživeti stotu'', Beograd, Dom za smeštaj odraslih i starijih ''Stara pruga'', Umka i Dom za smeštaj odraslih i starijih ''Radost'' u Negotinu, rešenjem o zabrani rada Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, ne pružaju uslugu socijalne zaštite domskog smeštaja odraslih i starijih.

Ministarstvo je donelo rešenje o zabrani rada Doma za smeštaj odraslih i starijih ''Nada'' u Beogradu.

Korisnici u ustanovama socijalne zaštite za koje postoji procena da mogu biti potencijalni prenosioci virusa smešteni su u izolaciju, dok zaposleni u ustanovama socijalne zaštite, kod kojih postoji ovakva opasnost, ne dolaze na posao i nalaze se u kućnoj izolaciji.

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar

Povezane vesti