4°C

Beograd

Photo: Arhiva

Izvor: tanjug

SJAJNA VEST! Grupacija RIO TINTO ulaže još 200 miliona dolara za dalji razvoj litijum-bor projekta "Jadar"!

Golden Rose ad

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić održala je danas sastanak sa predstavnicima međunarodne rudarsko-metalske grupacije Rio Tint na kojem je najaveljeno ulaganje novih 200 miliona dolara za dalji razvoj litijum-bor projekta "Jadar".

Ta odluka doneta je na osnovu prethodne studije opravdanosti projekta Jadar, a kompanija Rio Tinto je do sada uložila više od 250 miliona dolara.

Brnabić je prilikom video sastanka istakla da je nastavak njihovog poslovanja na projektu "Jadar" kod Loznice, od izuzetne važnosti za Srbiju, posebno u vreme pandemije korona virusa sa kojom se suočava čitav svet.

PROČITAJTE JOŠ...

KAMPACO SE PAKUJE ZA NBA Micić novi "kraljević"

Danas je VELIKI PRAZNIK: Evo ŠTA nikako NE SMETE da radite!

MATERIJAL SU NOSILI NA LEĐIMA: Na steni, u pećini nalazi se isposnica Svetog Save

Ona je istakla značaj usvajanja prethodne Studije opravdanosti projekta u nastavku projekta, istakavši da je to dobra vest ne samo za Vladu Srbije, koja neposredno sarađuje sa Rio Tintom, već i za lokalnu zajednicu s obzirom na to da je na projektu angažovan veliki broj ljudi.

Izvršni direktor Rio Tinta za energiju i minerale Bold Batar naglasio je zadovoljstvo zbog saradnje sa Vladom Srbije za realizaciju projekta "Jadar".

Projekat "Jadar" podrazumeva rad na razvoju rudnika podzemne eksploatacije i izgradnju industrijskog postrojenja za metalurško-tehnološku preradu koncentrata jadarita čiji početak može se očekivati kralem 2021. godine.

 

Sastanku u Vladi Srbije prisustvovali su i ministar rudarstva i energetike Aleksnar Antić, predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež, gradonačelnik Loznice Vidoje Petrović.

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar
Golden Rose ad