6°C

Beograd

Photo: youtube/printscreen

Izvor: Tanjug

KNEŽEVIĆ O MRŽNJI PREMA SRBIMA: Napad na svetinje po istom scenariju na KiM i CG

Predsednik Demokratske narodne partije Crne Gore i jedan od lidera crnogorske opozicije Milan Knežević ocenio je danas da mržnja prema Srbima i SPC, pritisci na sveštenike i satanizacija svega pravoslavnog u Crnoj Gori vodi ka projektu koji je sproveden na Kosovu i Metohiji.

On je u intervjuu za portal Kosovo online prokomentarisao spor oko izgradnje magistralnog puta od Dečana ka severu Crne Gore, čime se direktno ugrožava manastir Visoki Dečani, istakavši da to govori o nameri unošenja nemira i konstantnog osećaja ugroženosti pravoslavnih sveštenika i srpskog naroda na Kosovu i Metohiji.

"Ovo je samo kontinuitet užasnih scena koje smo gledali protekle dve decenije, kada su paljene i uništavane srpske svetinje, ali i pokazatelj koliko je ta lažna tvorevina zasnovana na pravnom nasilju, nesposobna da uspostavi pravni poredak i poštovanje zakona", rekao je on.

Govoreći o najavljenom povezivanju Albanaca sa Kosova sa delovima Crne Gore, Knežević kaže da dok režim Mila Ðukanovića plasira izmišljenu priču o velikosrpskim pretenzijama ka državi Crnoj Gori i dok srpski narod doživljava progone i pretnje da će biti proteran, lideri albanskih stranaka uveliko rade na promovisanju ideje Velike Albanije.

"Zato je moguće da, na primer, grupa Albanaca godinama neometano upada u manastire Beška na Skadarskom jezeru i Svač kod Ulcinja, uzmemiravajući sveštenike i pravoslavni narod, jer smatraju da je to njihova teritorija, kao što je dozvoljeno i naoružanim albanskim policijskim partolama da slobodno upadaju u Crnu Goru u pograničnom delu, a da to ne izazove bilo kakav otpor crnogorskih zvaničnika", rekao je on.

SVE O SPORTU

SPREMNI ZA BALKANSKO PRVENSTVO: Selektor Zuković najavio okupljanje najboljih domaćih atletičara

MAMIĆ SVE IZNENADIO IZJAVOM: NOLE JE NAŠ! NAPADAJU GA SAMO FUKARE

NEVEROVATNO! ONI SU REKORDERI: 56 TROJKI za košarkaše Hjustona

Prema njegovim rečima, pozadina takvog stanja, pored nacionalnih pretenzija i obračuna sa srpskim narodom, leži i u poslovima koji vezuju tzv. kosovski i režim u Crnoj Gori.

"Sistemski i sistematski progon SPC u Crnoj Gori i pokušaj otimanja njene imovine dešava se gotovo po istom scenariju kao i na KIM. I ovaj nasrtaj na Visoke Dečane da bi se izgradio put ka Crnoj Gori dešava se u susret izborima 30. avgusta, kao podrška naporima crnogorskih vlasti da zatru sve što je pravoslavno i srpsko, kako bi nesmetano mogli da vladaju na svim nivoima, i onom svetovnom i duhovnom", kaže Knežević.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar