30°C

Beograd

Photo: Arhiva

Izvor: kurir.rs

ĐACI NESTRPLJIVI DA KRENU U ŠKOLU! ŠARČEVIĆ: Angažovaćemo kadrove s biroa, imamo i oko 3.000 volontera!

Tek dva odsto anketiranih roditelja opredelilo se da njihova deca prate nastavu od kuće. Ministarstvo razmatra dva modela za učenike sa zdravstvenim tegobama - da im obezbedi vizire umesto maski ili da im omogući nastavu na daljinu

Ankete roditelja pokazale su da veliki broj dece želi da nastavu od 1. septembra prati u školi, ocenio je juče ministar prosvete Mladen Šarčević prilikom posete Osnovnoj školi "Simeon Aranicki" u Staroj Pazovi i poručio da će učenicima koji iz zdravstvenih razloga ne mogu da nose maske biti omogućeno da koriste vizire i da se trenutno razrađuju dva moguća modela, da ta deca krenu da prate nastavu na daljinu ili da im se obezbedi dovoljno vizira.

OVO MORATE ZNATI

MOSKVA: Susret generala Mojsilovića i Gerasimova

BRNABIĆ: Lečenje PLAZMOM u Srbiji od APRILA!

JEZIVO! Dečaka povredila struja na železnikom vozilu u Čačku!

NAGLI PAD U BROJU NOVOZAREŽNIH: Registrovano novih 57 slučajeva, preminulo troje!

MASKE I DISTANCA U MESECIMA PRED NAMA: Tiodorović objasnio kada možemo da očekujemo skidanje maski u javnosti!

Nedostajaće učitelji

- Smanjuje se procenat onih koji će pratiti nastavu na daljinu. Na početku anketiranja (od prošle nedelje) bilo je ispod pet odsto (oko 4,5 odsto), a sada je u nekim sredinama dva do tri odsto - podvukao je Šarčević. Ministar je istakao da škole imaju rok do 27. avgusta da dostave ministarstvu koji model nastave će se primenjivati u njihovoj školi i da kao najveći izazov u predstojećoj školskoj godini vidi organizovanje produženog boravka za decu. - U nekim školama će nedostajati učitelji, ali nastojimo da se angažuju kadrovi sa biroa, a imamo i oko 3.000 volontera sa učiteljskih fakulteta - naveo je Šarčević.

Direktorka OŠ "Simeon Aranicki" Slađana Bursać istakla je da se u toj školi 99 odsto učenika opredelilo za nastavu u školi, koja će biti organizovana u četiri smene, te da će od 2. do 4. razreda četvoro učenika nastavu pratiti onlajn, a od 5. do 8. razreda dva učenika koja imaju zdravstvenih tegoba.

Spremni za početak

- To govori da roditelji i učenici imaju poverenja u školu. Pripreme za 1. septembar su u toku - rekla je ona, istakavši da su spremne i sobe za izolaciju ukoliko se pojavi dete ili zaposleni sa povišenom temperaturom. - Učiteljski fakultet nam je javio da postoji mogućnost volontiranja studenata završnih godina - navela je Bursać.

Predsednik opštine Stara Pazova Đorđe Radinović istakao je da će i ove, kao i prethodne godine, svi prvaci na teritoriji opštine Stara Pazova dobiti besplatne udžbenike i kompletan školski pribor od lokalne samouprave. K. Vasković

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar