Izvor: Kurir.rs
28.08.2020 u 16:16
0

REZERVNI OFICIRI SU PROMOVISANI: Vulin zadovoljan

Ministar odbrane Aleksandar Vulin prisustvovao je danas svečanosti povodom završetka vojno stručnog osposobljavanja slušalaca za rezervne oficire generacije „Mart 2020” i njihovog promovisanja u čin rezervnog potporučnika Vojske Srbije, u kasarni „General Jovan Mišković“ u Beogradu.

Čestitajući najmlađim rezervnim oficirima prvi čin, ministar Vulin je rekao da je martovska generacija slušalaca za rezervne oficire dobila nezahvalan i težak zadatak da u trenutku kada se naša nacija borila sa koronavirusom, bude baš tu, na raspolaganju svojoj zemlji i svom narodu.

– Radili ste i više nego što se od vas očekivalo. Bili spremni da postupate i ponašate se kao vojnici i pre nego što ste postali vojnici i bili ste vođe svojim ljudima i pre nego što ste dobili formalni čin koji bi vas stavio ispred ljudi. Ponašali ste se onako kako srpski oficir treba, može i mora da se ponaša. U teškim vremenima pokazali ste svoje najbolje lice – rekao je ministar Vulin i dodao da kada stane ispred stroja voljnih i odličnih ljudi, koji su sami izabrali da svoje vreme, znanje i vrednost poklone svojoj zemlji i svojoj vojsci, zna da ovaj narod nikada neće biti neslobodan i upoznati ono što su upoznavali neki mnogobrojniji, bogatiji i moćniji narodi – ropstvo.

Srpski narod iznad svega ceni slobodu, poručuje ministar Vulin i ističe da su zato sinovi i kćeri naroda koji zna kolika je cena slobode, garancija da se Jadovno, Jasenovac i „Oluja“ više nikada neće ponoviti našem narodu.

– Vi ste razlog što možemo da budemo sigurni i mirni. Samo kada je Srbija jaka, kada ima moćnu i brojnu vojsku onda je mir siguran i izvestan. Hvala vam za vreme koje ste poklonili svojoj vojsci i koje ste poklonili svojoj zemlji – poručio je ministar Vulin najmlađim rezervnim oficirima Vojske Srbije.

OTKRIJTE I OVO…

UKUSNO, BRZO, JEDNOSTAVNO: Spremite Keto zapečeni karfiol sa piletinom za samo 130 dinara!

LEKCIJE ČUVENOG AUTOMOBILSKOG ASA: Ovo su problemi VOZAČA POČETNIKA, ali ne dramite lako se rešavaju!

OVO NIKADA NEĆU ZABORAVITI: Jovanu Jeremić dočekalo iznenađenje u studiju Happy TV (FOTO)

UTAKMICA VREDNA OSAM MILIONA EVRA! Zvezda sa velikim nestrpljenjem čeka ŽREB!

U čin rezervnog potporučnika proizvedeno je 30 slušalaca roda pešadije i četvoro iz službe telekomunikacija. Prvi u rangu ovogodišnje 137. klase slušalaca rezervnih oficira, rezervni potporučnik Uroš Jovanović, u ime generacije „Mart 2020“, rekao je da su patriotska osećanja razlog što su njegove kolege i on odlučili da nakon završenih civilnih fakulteta ponesu zvanje rezervnih oficira Vojske Srbije. Iako je njihovo usavršavanje realizovano u otežanim uslovima zbog virusa Kovid-19, Jovanović ističe da to nije bila prepreka novoj generaciji rezervnih oficira da doprinese višemesečnoj borbi na suzbijanju infekcije.

– Kao i mnogo puta do sada srpski narod nalazi se na testu istorije. Nama, rezervnim oficirima i vojnicima, data je čast i mogućnost da svoju zemlju branimo i odbranimo i u miru i u ratu. U miru, mi smo pozitivan primer našoj omladini da uprkos izazovima koje moderno doba sa sobom nosi, postoji neko ko je spreman da svoje znanje, umeće i veštine posveti svojoj otadžbini i njenom prosperitetu, jer Srbija nikome od nas nije data na poklon. Stvarale su je generacije i generacije, kroz sopstvenu žrtvu, rad i sposobnost. U ratu, mi smo spremni da i ono što je najvrednije što imamo, damo za opstanak našeg naroda i očuvanje ove države – poručio je Jovanović.

Najboljima u generaciji rezervnih oficira Vojne akademije, rezerevnom potporučniku Urošu Jovanoviću (9,78), rezervnom potporučniku Stefanu Arizanoviću (9,67) i rezervnom potporučniku Nataši Živanović (9,44), ministar Vulin uručio je ručne časovnike sa posvetom. Pre kursa za rezervne oficire Vojske Srbije potporučnik u rezervi Stefan Arizanović iz Vranja završio je Visoku poslovnu školu strukovnih studija, smer porezi i carina. Kao motiv da postane rezervni oficir, navodi porodičnu tradiciju i oca koji je bio vojno lice.

– Što se tiče naših starešina, imam sve pohvale. Bili su veoma korektni prema nama tokom celog školovanja i konstantno su bili tu za nas, radili su sa nama, pomogli u našem usavršavanju. Što se tiče virusa Kovid-19, uz njihovu pomoć smo sve izdržali i stvorili veoma jak kolektiv – istakao je Arizanović, čija je želja da se u rodnom Vranju zaposli kao oficir Vojske Srbije. U čin rezervnog portporučnika danas je promovisana i Nataša Živanović iz Krupnja, inače master profesor fizičkog vaspitanja.

– Ovde sam došla pre svega što volim vojsku, uniformu i otadžbinu Srbiju. Kada sam čula za klasu slušalica rezervnih oficira, nisam razmišljala i odmah sam se prijavila. Za ovih šest meseci u Vojnoj akademiji, na terenu i tokom stažiranja, mogu reći da sam veoma zadovoljna. Naučili smo dosta toga i mislim da smo pronašli sebe. Nakon sedam dana, shvatila sam ovde, na Vojnoj akademiji i u uniformi, da sam to ja. Slobodno mogu reći da nisam pogrešila – ističe Živanovićeva.

Današnjoj Svečanosti prisustvovali su rektor Univerziteta odbrane general-potpukovnik dr Goran Radovanović, načelnik Vojne akademije general-major dr Bojan Zrnić, naelnik Uprave za ljudske resurse Generalštaba Vojske Srbije brigadni general Savo Iriškić i načelnik Uprave za telekomunikacije i informatiku Generalštaba Vojske Srbije brigadni general Ljubiša Đolović.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter