Izvor: Tanjug
24.09.2020 u 11:46
0

KON UPOZORAVA: Progovorio o VANREDNOM STANJU! Oko nas gori!

Epidemiolog i član Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa dr Predrag Kon izjavio je danas da o vanrednom stanju nije bilo rasprave od maja, kada je ono ukinuto.

„Ne znam kako je došlo do toga da se priča o vanrednom stanju. Pominjao sam to u smislu objašnjenja da je nemoguće sprovoditi nadzor, da se pišu samo rešenja i da treba veća kontrola, ali da je to moguće samo u vanrednom stanju i da je to neprimereno u ovoj situaciji“, rekao Kon

Kada je reč o pooštravanju postojećih mera on je istakao da to zavisi isključivo od epidemiološke situacije i da ih je neprimereno „pooštravati u relativno prihvatljivoj situaciji“.

On se osvrnuo i na epidemiološku situaciju u regionu.

SAZNAJTE I OVO

VUČIĆ: Ponosan sam! Srbija je slobodna,nezavisna,suverena …

ČASNO ĆEMO SLUŽITI SRBIJI: Uručena rešenja o nagrađivanju najuspešnijim novim policajcima!

SRĐAN ĐOKOVIĆ ZA „DOBRO JUTRO SRBIJO“: Ne mogu da gledam Novakove mečeve

SUĐENJE SE ODLAŽE: Zoran Marjanović bolestan!

„Oko nas gori, a virus ne poznaje granice, tu nema dileme. Nadzorni sistem je uveden, od njega očekujemo dosta i pokazuje prve rezultate. Na 700 onih koji prođu granicu jedan jeste sumnjiv i treba da se testira“, rekao je Kon.

On je ocenio da imamo vrlo dobar filter za otkrivanje slučajeva zaraze i da ih odmah izolujemo i lečimo.

„Od petka je pod nadzorom 23.000 naših državljana, njih 36 se smatra sumnjivim, a to nije mala brojka“, istakao je Kon.

On je objasnio da bez obzira na to što nećemo izbeći ulazak i širenje virusa, to možemo da usporimo.

„Jako mnogo možemo da ga usporimo i sprečimo nagli porast i obezbedimo da sistem funkcioniše, ali ne da imamo situaciju kao u julu mesecu. Nadam se da ćemo uspeti ovim merama to da sprečimo. Ako bi se nekim čudom desilo da svi sprovode mere to usporavanje bi bilo vrlo uspešno. U novembru počinju slave i biće veća frekvencija kontakata u zatvorenom prostoru“, ukazao je Kon.

PROČITAJTE JOŠ…

BANE MOJIĆEVIĆ PROGOVORIO O BRAKU: Istina je, razveo sam se ZVANIČNO

LJUPKA SA SUZAMA U OČIMA: Izvadila sam karticu iz njegovog novčanika, a onda je usledio ŠOK!

ONE MOGU NESTATI: Ovo su impresivne svetske atrakcije koje su ugrožene! (FOTO)

MUSK NAJAVIO NOVU TEHNOLOGIJU Snažnije baterije za jeftine „Tesla“ automobile

On je istakao i da je prošle godine u ovom periodu bilo oko 12.000 akutnih respiratornih infekcije, a da ih je sada oko 6.400, što dosta govori o tome koliko su maske značajne u borbi protiv virusa.

Kon je dodao da se pojavljuju slučajevi infekcije i u srednjim školama.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter