Izvor: tanjug
30.09.2020 u 15:31
0

REKTORKA BEOGRADSKOG UNIVERZITETA: Spremni smo za kombinovanu nastavu

Nova školska godina na fakultetima počinje sutra, a rektorka Univerziteta u Beogradu (UB) prof. Ivanka Popović kaže da su fakulteti spremni za kombinovani model nastave.

Popović je navela da je u nekim visokoškolskim ustanovama nastava za brucoše počela ranije, 21. odnosno 28. septembra.

– Važno je da uhvatimo što više vremena da može sa brucošima da se radi uživo nastava. To je važno za sve studente. Imamo kombinovani model nastave, teorijska predavanja će ići uglavnom onlajn, dok će vežbe ići uživo u sedištu fakulteta – rekla je Popović za Tanjug nakon sednice Saveta UB.

Upitana za zahteve pojedinih studenata da se smanje školarine na fakultetima za 30 odsto, rektorka je kazala da ne vidi način kako fakulteti da spuste školarine svima i da opstanu.

– Razmatraćemo svaki pojedinačni zahtev studenata koji su u teškoj finansijskoj situaciji. Njima ćemo pomoći smanjenjem školarina ili potpunim oslobađanjem od školarine. Fakulteti su to radili i ranije, radiće to i sada. Mislim da je to jedini način kako možemo da prebrodimo ovu kriznu situaciju da pomognemo studentima – navela je Popović.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter