14°C

Beograd

Photo: Arhiva

Izvor: Blic.rs

KON: "Sve će se manifestovati za 10 DANA, situacija se OZBILJNO POGORŠAVA"

Svi događaji i svako kršenje mera manifestovaće se za 10 dana jer se potencijal virusa jasno povećao, tako da će se to odraziti na dalje pogoršanje – kaže za "Blic" epidemiolog dr Predrag Kon povodom prizora koji su sinoć zabeleženi u prestonici i na kojima se jasno vidi nepoštovanje najnovijih mera rada svih objekata do 23 sata.

Dr Kon je tim povodom ponovo uputio apel za poštovanje mera.

- Vreme je da se ponovo apeluje na poštovanje mera, prvenstveno na držanje distance i izbegavanja masovnog okupljanja. Nošenje maske se preporučuje i na otvorenom ako ne može da se obezbedi distanca. U zatvorenom prostoru je nošenje maske apsolutno obavezno – naglasio je dr Kon.

OVO MORATE ZNATI

STIŽE NAM SNEG: Mnogi delovi Srbije će se ZABELETI!

BRŽE NEGO ŠTO SMO MISLILI: Stiže nam KORONA UDAR? Zabrinjavajuća statistika!

DANAS SU MIHOLJSKE ZADUŠNICE: Ovih PET stvari treba poneti na groblje, a običaji nalažu da se ispoštuje JEDNA BITNA STVAR!

Radno vreme svih prodavnica, restorana, kafića, kladionica, klubova ograničeno je do 23 časa, a reporteri "Blica" sinoć su zatekli neobičnu situaciju u centru prestonice. Mnogi restorani brze hrane bili su otvoreni i posle 23 časa, a pred njihovim šalterima dolazilo je do stvaranja podužih redova.

- Ono što mora da se kaže je da se nama situacija ozbiljno pogoršava, posebno u Beogradu, ne samo da je nesigurna nego ide u pravcu da postane nepovoljna – istakao je dr Kon.

On je još jednom naglasio da je radno vreme posle 23 časa dozvoljeno isključivo apotekama i benzinskim pumpama.

- Sve ostalo je praktično zabranjeno – kazao je on.

Tokom prethodne večeri inspekcija je obavila kontrolu 91 objekta u Beogradu kako bi se uverili u to da li se pridržavaju mera prevencije. Dva ugostiteljska objekta u Beogradu su zatvorena zbog žurki koje su organizvali, čime su prekršili mere koje su stupile na snagu.

 

Fotografije koje su obeležile proteklu noć u prestonici možete da pogledate ovde.

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar

Povezane vesti