24°C

Beograd

Photo: Pixabay

Izvor: Blic

TREĆI TALAS KORONE UZIMAH MAHA: Pogledajte zašto Srbija na mapi Evrope deluje kao PUSTO OSTRVO

Iako članovi našeg Kriznog štaba za borbu protiv kovida 19 poslednjih dana otvoreno govore da je već počeo treći talas korona virusa, da se narednih nedelja očekuje značajan porast broja obolelih, zahvaljujući trenutnim brojkama i dalje se nalazimo "na dobrom glasu" po ovom pitanju.

Naime, poslednji podaci Evropskog centra za prevenciju i kontrolu bolesti (ECDC), kao najmerodavnije takve institucije na Starom kontinentu, pokazuju da Srbija ima 20 zaraženih na 100.000 stanovnika u poslednje dve nedelje.

Zahvaljujući ovom rezultatu naša zemlja se našla na mapi Evrope kao svojevrsno "pusto ostrvo". To se može zaključiti na osnovu zvanične mape Vlade Slovenije, koja je sve evropske države svrstala u četiri grupe, a Srbija je jedina u zelenoj zoni!

Na drugoj strani, na društvenim mrežama se mogla naći i slična grafika koju su obelodanili Holanđani, na kojoj je Srbija jedina označena bezbednom belom bojom! I na kojoj deluje kao da smo neko more...

Ipak, s obzirom na najave naših epidemiologa, ovakva situacija neće dugo potrajati...

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar