Izvor: Tanjug
21.11.2020 u 12:29
0

U toku pomen patrijarhu Irineju u Hramu Svetog Save

U Hramu Svetog Save u Beogradu u toku je pomen preminulogm srpskom patrijarhu Irineju.

Posle pomena vernici će moći da se poklone preminulom poglavaru SPC, a tokom celog dana i noći beogradski sveštencii će čitati sveta jevanđelja nad odrom.

PROČITAJTE JOŠ…

NOVE KORONA MERE ĆE BITI NA SNAZI OD UTORKA: Evo šta je na SPISKU!

MUŠKARAC IZ POŽAREVCA OPLJAČKAO PRODAVNICU PA ZAPALIO SVOJU KUĆU: Vatrogasci uspeli da spasu čoveka

INFEKCIJA SE ŠIRI: Novi podaci otkrivaju koliko inficirani koronom NEMA SIMPTOME

OBRADOVIĆ: Biće još prijatnih iznenađenja od Zvezde ove sezone

ZABELELA SE SRBIJA: Osetno hladnije, pao je prvi sneg (FOTO)

U skladu sa preporukama Kriznog štaba i svim epidemiološkim merama, neće biti moguće celivanje tela patrijarha. Kovčeg je potpuno zatvoren, s tim da je u delu glave i grudi prekriven staklom.

Građani će moći da uđu na zapadni stranu hrama na centralni ulaz i da priđu na nekoliko metara od tela, da se poklone i ponovo da izađu napolje.

Liturgija za upokojenje počinje u nedelju u 9.00 i služiće se u centralnom delu hrama gde će biti izloženo telo patrijarha.

Patrijarh će biti sahranjen u nedelju u kripti hrama Svetog Save nakon liturgije i opela.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter