4°C

Beograd

Photo: hram tv

Izvor: Tanjug

BESEDA KOJA LEDI KRV U ŽILAMA: Vučić otkrio poslednju želju patrijarha Irineja

Golden Rose ad

Kovčeg sa telom patrijarha Irineja je prenet juče oko 8.20 u Patrijaršiju, potom u Sabornu crkvu, odakle su preneti u Hram svetog Save gde će posle liturgije i opela danas biti sahranjen

Predsednik Srbije i srpski član predsedništva BiH, Aleksandar Vučić i Milorad Dodik, uz mitroplita Hrizostoma i starešine Saborne crkve u Beogradu protojereja-stavrofora Petra Lukića, posle liturgije govorili su nad odrom preminulog patrijarha Irineja.

Kovčeg sa telom patrijarha Irineja je prenet juče oko 8.20 u Patrijaršiju, potom u Sabornu crkvu, odakle su preneti u Hram svetog Save gde će posle liturgije i opela danas biti sahranjen.

- Njegova svetost sklopio je oči onako kako je i živeo, u miru. Ljubav je bila osnova njegove mere, a njegova Srbija je bila upravo ona koju je stvarao, ona koja ne ume da mrzi. Sklopio je oči i predao dušu sa jednom željom, da njegov Hram i njegov san nikada ne porušimo. Njegov Hram simbolizuje večnost i on je bio naš hram saborni. Pred njim se nismo delili. Umeli smo da volimo koliko je on voleo - rekao je predsednik Srbije na početku obraćanja.

OBAVEZNO PROČITAJTE

SRBIJA TUGUJE! Vernici padali na kolena pred kovčegom patrijarha Irineja

POLICIJA RASVETLILA KRVAVI ZLOČIN: Uhapšeni osumnjičeni za ubistvo u Belvilu

OVO SU NOVE MERE: Obavezne maske i na OTVORENOM, kraće radno vreme, ali ne za sve!

PROGLAŠENA VANREDNA SITUACIJA: Srednja škola kreće sa ONLAJN nastavom!

NEDELJA SUVA I HLADNA: Ujutru magla i slab mraz

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar

Golden Rose ad