Izvor: Kurir.rs
26.11.2020 u 09:08
0

U KRALJEVU RENOVIRANE SPECIJALNA BOLNICA I AMBULANTA

Kako bi svojim sugrađanima obezbedio kvalitetniju medicinsku uslugu, a zaposlenima bolje uslove za rad, grad na Ibru uz pomoć republike u novo ruho obukao ustanove zdravstva na svojoj teritoriji

Delovi Specijalne bolnice za rehabilitaciju „Agens“ u Mataruškoj Banji, zdravstvene institucije koja se bavi lečenjem i rehabilitacijom reumatskih bolesti, stanja nakon povreda, trauma i nakon oštećenja centralnog i perifernog nervnog sistema, i Zdravstvena ambulanta u naselju Ribnica nedavno su rekonstruisani.

Za radove na rekonstrukciji dela objekta Zdravstva 2 i bazena sa mineralnom vodom Specijalne bolnice za rehabilitaciju „Agens“ u Mataruškoj Banji Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima Vlade Republike Srbije izdvojila je oko 25 miliona dinara, uz učešće Grada Kraljeva sa nešto više od 750.000 dinara.

Izvedeni radovi

Zamenjni su krovni pokrivač i oluci, izvršeno energetsko utopljavanje zgrade, zamenjena stolarija i bravarija, urađeni unutrašnji završni radovi, kao i radovi na poboljšanju kvaliteta postojećih instalacija. Proširen je i rekonstruisan bazen, rekonstruisan terapijski blok, pri čemu se maksimalno vodilo računa i o bezbednosti pacijenata koji koriste bazen. „Agens“ je dobio i rampu, vrednosti oko 570.000 dinara, koja pacijentima u invalidskim kolicima omogućava lakši pristup ustanovi.

Za rekonstrukciju Zdravstvene ambulante Ribnica, izgrađene pre nešto više od šest decenija, i dograđivanje novog dela za ambulantu pedijatrije za školsku decu, kao i deo za arhiv Zdravstvenog centra, Vladina kancelarija izdvojila je 32 miliona dinara, dok je grad obezbedio projektno-tehničku dokumentaciju i, uz pomoć doma zdravlja, još oko 3.000.000 dinara za opremanje ambulante prilagođene savremenim tendencijama u zdravstvu.

SVET SE ODUŽUJE FUDBALSKOJ LEGENDI

FIFA POVLAČI DRES SA BROJEM DESET U ČAST LEGENDE

MMA BORAC ALEKSANDAR ILIĆ PREDVIDEO SMRT FUDBALSKE LEGENDE

SLAVNI FUDBALER UMRO KAD I NJEGOV FUDBALSKI IDOL DŽORDŽ BEST I FIDEL KASTRO (FOTO)

Pored stanovnika Ribnice, i meštani naselja Jovac, Kamenica, Beranovac i Kovači koriste usluge ove ambulante, koja pruža zdravstvenu zaštitu odraslom stanovništvu, stomatološke usluge, a sada ima i Službu za zdravstvenu zaštitu dece. Rad ambulante je rasterećeniji budući da je ranije otvorena ambulanta na Beranovcu, čije usluge koristi deo žitelja okolnih naselja – Beranovca, Jovca, Kamenice, Metikoša, Dragosinjaca i Kovanluka.

Uspešna saradnja

Gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić ističe uspešnu saradnju grada Kraljeva i Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima, zahvaljujući čemu Kraljevčani imaju znatno bolje uslove za lečenje i rehabilitaciju. Kada je zdravstvena zaštita u pitanju, kako ističe Terzić, Grad će raditi na stvaranju mreže zdravstvene zaštite na teritoriji čitavog grada, kako bi svi meštani Kraljeva i svih prigradskih naselja i sela imali kvalitetnu zdravstvenu zaštitu – što je i cilj lokalne samouprave.

· Tekst je objavljen u sklopu projekta koji je sufinansiran iz budžeta Grada Kraljeva. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter