Izvor: Tanjug
29.11.2020 u 12:13
0

VLADIKA JOANIKIJE O PROTERIVANJU SRPSKOG AMBASADORA: Cilj je podizanje tenzija

Vladika budimljansko-nikšićki Srpske pravoslavne crkve (SPC) ocenio je danas da je cilj odlazeće crnogorske vlasti da protera ambasadora Srbije Vladimira Božovića da „podigne tenzije i produbi podele u svim slojevima crnogorskog društva“.

Ovim činom „odlazeća vlast Crne Gore je imala višestruko zlu nameru: da, naročito među braćom Pravoslavne vere, izazove recipročne mere od strane Srbije da bi se medijskom larmom u regionu posejalo što više otrova i bratske mržnje“, čime je „pokazala je da joj leka nema“, naveo je vladika Joanikije u saopštenju za javnost.

ZANIMAĆE VAS

EKIPE HITNE POMOĆI IMALE 127 INTERVENCIJA: 48 transporta kovid pacijenata, hronični bolesnici najviše tražili pomoć

STIŽE ZIMA: Danas hladno i oblačno, a sutra sneg stiže u OVE KRAJEVE

KON PONOVIO: Naš zdravstveni sistem nije pred „pucanjem“

BANKA DUŽNIKU MORA DA VRATI 25 MILIONA: Vraćaju se sve dinarske uplate sa kamatama

Predsednik joj čestitao veliki sportski uspeh: Srbija je uz tebe! Bravo, Staša!

On je izrazio uverenje da ogromna većina naroda Crne Gore želi vlast koja će učiti i poštovati njenu istoriju onakvu kakva ona jeste, bez potrebe da je prekraja, i koja će sa svim narodima i zemljama u regionu znati da uspostavi najbolje odnose, posebno s bratskom Srbijom.

„Moleći se Bogu za spasenje svih, verujućih i neverujućih, razumnih i nerazumnih, pozivamo sav verujući narod u Crnoj Gori da u ovim danima mnogostrukih iskušenja i povišenih tenzija umnoži svoje molitve za mir, razumevanje, suzdržanost i prevazilaženje pogubnih podela među braćom i bratskim državama“, istakao je vladika Joanikije, koji je i administrator Mitropolije crnogorsko-primorske.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter