Izvor: Tanjug
05.12.2020 u 11:42
0

Gradnja stanice Beograd centar gotova za oko tri godine

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović kontrolisao je danas radove na izgradnji železničke stanice Beograd centar u Prokupu i najavio da će biti potpuno završena za oko tri godine.

Okvirni rok za završetak železničke stanice je oko tri godine, a nakon toga će se na njoj razvijati komercijalni sadržaji putem javno-privatnog partnerstva, rekao je Momirović novinarima nakon obilaska radova.

„Stanica u Prokupu posle više od 40 godina projektovanja i građenja ulazi u završnu fazu“, istakao je Momirović.

OVO MORATE ZNATI

UŽAS NA NOVOM BEOGRADU: Autobus naleteo na dva pešaka, hitno prebačeni u URGENTNI CENTAR

KORONA DIVLJA U SVETU: Zemlje uvode i produžavaju vanredna stanja

VREMENSKA PROGNOZA: Danas konačno sunčano i toplije

Kaže da je uspeh u izgradnji puteva možda najvidljiviji rezultat politike koju predvodi predsednik Aleksandar Vučić, a da će u budućnosti biti najvidljiviji razvoj železničke infrastrukture i železničkog saobraćaja.

„Mnogo se novca investira u železničku infrastrukturu, ispred nas ide period koji će obeležiti renensansu železničkog saobraćaja. Vrlo brzo ćemo odavde do Novog Sada ići vozom za samo 40 minuta“, naglasio je Momirović.

Kaže da će u avgustu biti završena trenutna faza radova čija je vrednost oko 11 miliona evra i da će uskoro biti završeni pregovori sa Svetskom bankom.

„Odmah zatim ulazimo u narednu fazu radova i onda će privatni investitor putem javno-privatnog partnerstva izgraditi železničku zgradu za prijem putnika, a dobiće za uzvrat deo koji će moći da komericijalizuje za svoje potrebe. Tako da budžet i građani neće izdvojiti ni dinar za taj deo investicije“, naveo je ministar.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter