Izvor: Kurir.rs
18.12.2020 u 13:22
0

PREMIJERKA ISTAKLA DA JE OVO POSEBAN DAN: Srbija je zemlja sa najmodernijom bankom podataka

Srbija danas, sa otvaranjem Državnog dana centra u Kragujevcu, postaje zemlja je sa najmodernijom bankom podataka, gde će biti pohranjeni podaci građana, domaćih, ali velikih svetskih kompanija.

Premijerka je simbolično otvorila Data centar, položivši na postament kapsulu u kojoj su poruke kragujevačkih mališana, ispisanih prilikom postavljanja kamenta temeljca 2019. godine, a sve je sa video bima ispratila i – robot Daca.

– Danas je poseban dan, koji predstavlja prekretnicu u daljem razvoju Kragujevca i Srbije. Pokazuje da konačno postajemo ozbiljna zemlja sa ozbiljnim institucijama, koja štiti građane i njihove podatke, ali i drugim zemaljama pokazuje da možemo da štitimo i njihove podatke – rekla je Brnabić.

Ona je podsetila da je Švajcarska poznata po bankarskom sistemu i obogatila se na tome što je u svakom trenutku mogla da garantuje čuvanje novca pojedincima i kompanijama.

Brnabić je ukazala da je su danas podaci vredniji od novca, jer oni novac stvaraju.

– Novac možete da izgubite. Ali, ako imate podatke, možete sa njima da stvorite novac. Srbija ovime postaje zemlje sa najmodernijom bankom podataka, za svoju državu, građane, komapnije, gde će svi podaci biti pokranjeni – rekla je premijerka.

Ona je navela i da će se u Data centru u Kragujevcu čuvati podaci i najvećih svetkih kompanija.

SVE O SPORTU

Crveno-beli večeras dočekuju Valensiju: OBRADOVIĆ OPTIMISTA! Imamo šansu, moramo da budemo strpljivi

OPŠTI HAOS: Bobi promašio trojku za pobedu! (VIDEO)

PANTOVIĆ O AMBICIJAMA ČAČANSKOG BORCA: Uz pomoć Birčevića stižemo do cilja

FEDERER ISPRED SVIH: Evo gde je Novak na listi najbogatijih sportista i koliko je zaradio!

OZBILJAN UDARAC: Pogledajte zašto je selektoru Srbije preseo rođendan!

– Zamislite kakav je kredibilitet takve zmelje – podvukla je premijerka i konstatovala da se to čuvanje podataka, svakako, naplaćuje.

Brnabić je istakla da je za nju današnji dan samo početak jednog novog poglavlja u kome Srbija naplaćuje cuvanje podataka najvećim svetskim korporacijama, a možda i drugim državama.

– To je prava Srbija, sa svojim znanjem i talentima, koja je pokazala da može da ostvari i najkompleksnije projekte – rekla je ona.

Dodala je i da Data centar stavlja Kragujevac na mapu ovog dela Evrope, jer sličana institucija ne postoji ne samo u regionu, već i u širem delu centralne i jugoistočne Evrope.

– Verujemo u ovo. Znamo da će uspeti i da ćemo uskoro početi da planiramo i proširenje – rekla je Brnabić.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter