Izvor: Tanjug
14.01.2021 u 19:58
0

BEZ SNEGA OD PONEDELJKA: Meteorolog najavio LEDENE DANE, ovo je detaljna VREMENSKA PROGNOZA

Meteorolog Nedeljko Todorović najavio je večeras je da su pred Srbijom ledeni dani koje će doneti prodor hladnog vazduha iz Skandinavije.

On je objasnio da je „ledeni dan“ klimatološki termin, koji podrazumeva da temperatura ne prelazi nula stepeni, odnosno nije iznad nule.

Todorović je dodao da se u narednim danima očekuje slab sneg, a da bi u nedelju mogao da se za četiri centimetra poveća snežni pokrivač koji je danas u centru Beograda iznosio sedam centimetara.

Todorović je dodao da se „snežna epizoda“ završava u ponedelak.

NAJVAŽNIJE DANAS:

TUŽNA ISPOVEST! Ljudima iz Pirota poplava je odnela skoro sve, KUĆE su im PUNE MULJA

NAJNOVIJI PODACI: Broj obolelih od korona virusa u svetu prešao 93 miliona

Otežan saobraćaj zbog SUDARA dva automobila u Takovskoj ulici

PRETUČEN PROFESOR NA VRAČARU: Razbojnici mu oteli torbu u kojoj je bilo 1.000 evra

MUNJEVITA AKCIJA POLICIJE: Uhapšen osumnjičeni za noćašnje ubistvo u Novom Beogradu

Istakao je da će se do kraja januara temperatura kretati i do osam stepeni i da se mogu očekivati naoblačenja sa kišom i snegom, dok se ozbiljnija zahlađenja i dalje ne naziru.

On je rekao da oluja „Filomena“ koja je Madridu donela najveće padavine u poslednjih 50 godina više ne postoji.

Precizirao je da je prema podacima koje je on proučio bila u Španiji samo 7, 8. i 9. januara i da nakon toga više nije postojala.

„Oblačni sistem iz Španije preko zapadnog Sredozemlja 9. i 10. januara i u ponedeljak ujutru, 11. januara, prošao preko Balkanskog poluostrva, ali južnim delom, tako da smo u Srbiji u većem delu imali sneg“, naveo je Todorović.

OVO ĆE VAS ZANIMATI: 

VESIĆ NAJAVIO: Od sutra javna rasprava o Planu za kvalitet vazduha

Svi građani imaće jedinstveni elektronski zdravstveni karton

DETALJI UŽASA NA OTVARANJU SEZONE NOĆNOG SKIJANJA: Brzom reakcijom je mladiću spasen život

ZLOTVORI RAZOTKRIVENI U „POSLE RUČKA“! Srpskim bebama su vadili koštanu srž i pravili eliksire i pomade

ISPLIVALI DETALJI JEZIVE DRAME: Otac devojčici davao veštačko disanje kad ju je otrgao sa žičare

PAKAO SEDMOG PAVILJONA: Ispovest zatvorenika u novom serijalu na Happy televiziji – IZA BRAVE (SUBOTA 20.50 ČASOVA)

Meteorolog je rekao da su 2012. i 2017. godine zabeležene hladne epizode i da građani pamte ekstremne događaje, ali da ove zime ne treba da očekujemo takve temperature.

„Daleko smo od toga. Prvo ne može da padne toliko snega. Palo je desetak, 15 centimetara. Tada je bilo 53 centimetra snega u Beogradu. S druge strane bilo je dvadesetak ledenih dana, a bilo je dana kada je maksimalna dnevna temperatura bila -10, -8. Kao posledica te hladnoće zaledili su se Sava i Dunav. Sada nemamo šanse da se to desi“, rekao je Todorović.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter