Izvor: Happy BSC
16.01.2021 u 11:03
0

IMAMO RAZLOGA ZA OPTIMIZAM! Dr Predrag Kon objasnio koliko je opasan NOVI OBLIK KORONE

Dr Predrag Kon kaže da imamo razloga za optimizam, a otkriva i koliko su opasni novi sojevi virusa.

OVO MORATE ZNATI

STRAVIČNO U INĐIJI: Otac pod sumnjom da je obljubio sinčića (3) i ćerkicu (2), slučaj prijavila majka mališana

PRIJATELJI SE OPRAŠTAJU OD MILANA: Sestra neutešna! Zašto je svet najokrutniji prema najboljima

MINISTAR VULIN U AKCIJI SA MUPOM: Hapšenja i pretres na ulicama Beograda (FOTO)

UŽAS KOD ZRENJANINA! U POŽARU STRADALA BRAĆA

JEZIV ZLOČIN U PORODICI PERINOVIĆ: Majka MONSTRUM ubila troje dece pa presudila seb

– To je ogromno ohrabrenje, dakle u zemlji je vakcina, sada treba samo da prođe sve što je zakonom obavezno. To je spas u ovoj situaciji, u toj borbi koju mi već sada naziremo, ozbiljno vidimo da smo, ne mogu da kažem toliko blizu, ali da se nazire kraj, da ćemo sami već podizati taj kolektivni imunitet ako se dobro organizujemo. Jako mnogo zavisi od nas, u kombinaciji sa merama koje već sprovodimo, treba čovek malo da bude optimističan. Ima tu i negativnih stvari vezano sa pojavu tog novog soja, ima činjenica da počinje drugo polugođe, to su značajni epidemiološki događaji koji nisu pozitivni, ali svejedno, ukupno gledano mislim da je situacija mnogo bolja nego što je bila.

Kada je reč o novim sojevima korona virusa, dr Kon objašnjava da li nam preti nova opasnost.

– Pojavljivaće se novih sojeva, to je iz Brazila bilo, Japanci su isto rekli da ima, pa onda iz Južne Afrike. Međutim to su sojevi, to nije toliko velika izmena da se radi o novoj varijanti. Kada se pojavi nova varijanta, onda se može očekivati da sama vakcina možda neće delovati kao što bi delovala na neizmenjeno, a kada su sojevi, na sojeve različite vakcina deluje.

Na pitanje da li je sada reč o novim sojevima ili varijantama, epidemiolog kaže da se „to još uvek ne zna“.

– Virusolozi sada imaju veliki posao da diferenciraju da li je nova varijanta, oni to rade, to sekvencioniranje virusa – poručio je.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHO

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter