Izvor: novosti
17.01.2021 u 09:47
0

DR KON O SKIDANJU MASKI I NOVOM SOJU KORONE: Vakcinisati 3,5 miliona ljudi u Srbiji!

Nije isključeno da novi soj virusa korona koji se pojavio na Zapadu dođe i kod nas, zato će zaštita od novog soja zavisiti od naše brzine sprovođenja vakcinacije, izjavio je danas epidemiolog Predrag Kon.

Ističe da će veća imunizacija dati i bolji kolektivni imunitet, koji, dodaje Kon, ukoliko dođe novi soj u Srbiju biti „veća zaštitna barijera“.

– Mi se nalazimo u nekoj silaznoj putanji kada je reč o brojkama novozaraženih, to je sve niže i niže. Međutim, ako se pojave sojevi sa Zapada, teško je verovati da će drugačije biti nego kod njih. Zato će zaštita od novog soja zavisiti od brzine imunizacije- rekao je Kon.

OVO ĆE VAS ZANIMATI:

ĐERLEK NAJAVIO: Otvaramo 300 punktova, vakcinisano je 22.000 ljudi

ROĐAK OTKRIVA DETALJE MASAKRA KOD SJENICE: Deca su bila u sobi pored, zatekao sam UŽAS

PRIČA KOJA JE ŠOKIRALA NACIJU: Marina se razvela od muža, OPERISALA, i rodila dete njegovom SINU! (FOTO)

Ukazuje da bez obzira na padanje broja novozaraženih, još uvek ima mnogo pacijenata na intenzivnoj nezi i respiratorima.

– Zbog toga ne možemo još da kažemo da smo u sigurnoj situaciji, pravi termin za trenutnu situaciju je nepovoljna, možda nesigurna i nestabilna- naveo je Kon.

Ističe da se neprekidno pojavljuju novooboleli, a treba sačekati, dodaje, kako će se epidemiloška situacija odvijati nakon pocetka školske godine i Svetog Jovana.

Kon kaže da zbog toga trenutne mere moraju ostati na snazi, jer bi, ističe, svako popuštanje mera značilo nagli skok broja zaraženih.

Dodaje i da uprkos vakcinaciji, moramo nastaviti da nosimo maske, čak i oni koji su vakcinisani, jer u našoj populaciji, objašnjava, još uvek ima osetljivih.

Maske ćemo, kaže, skinuti kada se podigne kolektivni imunitet i smanji broj novozaraženih na dvocifreni broj.

Govoreći o vakcinama, Kon navodi da je Fajzerova vakcina dobila trajnu dozvolu, da se očekuje da uskoro i Sputnjik V dobije trajnu, dok se za kinesku očekuje najpre dobije privremenu, a kasnije trajnu od naše Agencije za lekove i medicinska sredstva.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter