Izvor: b92
19.01.2021 u 09:31
0

KINESKA KOMPANIJA OBJASNILA: Evo kada je njihovo cepivo najdelotvornije

Kineska kompanija „Sinovac Biotech“ saopštila je da su klinička ispitivanja pokazala da se njihova vakcina protiv kovida 19 pokazalo skoro 20 odsto efikasnija u manjoj grupi pacijenata kod kojih je vremenski razmak između dve primljenih doza bio duži.

Kod 1394 pacijenata koji su doze CoronaVaca ili placeba primili u razmaku od tri sedmice efikasnosti iznosila je gotovo 70 odsto, rekao je portparol kompanije.

Brazilski stručnjaci su prošle sedmice objavili da efikasnost te vakcine iznosi 50,4 odsto, na osnovu rezultata na 9000 dobrovoljaca od kojih je većina primila dve doze u razmaku od 14 dana, kako je navedeno i u protokolu kliničkih ispitivanja.

OVO MORATE ZNATI

ZAVRŠENA SEDNICA U PALATI „SRBIJA“: Od 11 časova masovna vakcinacija na Sajmu, Lončar danas prima vakcinu, a Vučić za vikend (VIDEO)

DANAS JE BOGOJAVLJENJE: Evo kako će se ispoštovati običaji ove godine, plivanje za časni krst samo na Adi

VELIKA VREMENSKA PROGNOZA: Srpski meteorolog objavio šta nas očekuje u narednom periodu

Vremenski interval između primene dve doze vakcine postao je vruća tema među naučnicima, regulatornih tela i vlada.

Britansko regulatorno telo je saopštilo da je vakcina protiv kovida 19 proizvođača AstraZenece i oksfordskog univerziteta efektnije s većim vremenskim razmakom između dve doze nego što je prvobitno bilo predviđano.

Ta je zemlja takođe odlučila da produži vremenski interval između dvu doze Pfizer/BioNTech vakcine, iako su se kompanije od toga ogradile, tvrdeći da u tom slučaju ne mogu da garantuju istu efikasnost.

Sinovac tek treba da objavi globalne rezultate treće faze ispitivanja, ali to je vakcina po hitnom postupku već odobreno u nekoliko zemalja, uključujući Brazil, Indoneziju i Tursku, piše Indeks.

Agencija za lekove i medicinska sredstva (ALIMS) izdala je juče rešenje za 100.000 komada vakcine iz Kine, koja je prošla sve neophodne testove.

On je naveo da su se stekli svi zakonom propisani uslovi da se vakcina Sinofarma primeni u Srbiji.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter