4°C

Beograd

Photo: Happy BSC

Izvor: Alo

LEKARI UPOZORAVAJU: Kreće NOVI talas korone, a BOLNICE SU već PUNE!

Golden Rose ad

Kako je rekla direktorka instituta "Batut“ dr Verica Jovanović, čak četvrtina građana koji su se tokom vikenda testirali bila je pozitivna.

Korrona nastavlja da divlja Srbijom, a situaciju nisu olakšali izletnici koji su produženi vikend iskoristili za okupljanja bez pridržavanja prodivepidemijskih mera, ocena je kako članova Kriznog štaba, tako i drugih lekara koji se mesecima bore sa epidemijom. Previše pacijenata u bolnicama, previše teških kliničkih slika, previše novozaraženih otežavaju im posao i upozoravaju da bismo uskoro mogli da imamo i četvrti talas.

Kako je rekla direktorka instituta "Batut“ dr Verica Jovanović, čak četvrtina građana koji su se tokom vikenda testirali bila je pozitivna, a razlog tome leži najviše u preteranom opuštanju.

- Bio je i vikend, a poznato je da se vikendom manji broj ljudi testira. Takođe, analizirajući podatke pojedinačnih laboratorija, vidimo da taj procenat i udeo pozitivnih raste, što nije dobar podatak - rekla je Verica Jovanović.

Dodala je da to težinu epidemiološke situacije pokazuje i stanje u bolnicama i broj prvih pregleda u kovid ambulantama.

- Broj prvih pregleda u ambulantama raste. Takođe, broj hospitalizovanih pacijenata, koji prelazi 3.500, takođe je značajan. On je u porastu. Imamo veliki broj pacijenata na respiratorima. Epidemiološka situacija je pod kontrolom, ali upozorava da mere treba da budu što intenzivnije - navela je Verica Jovanović.

PROČITAJTE JOŠ

PRIJAVA ZA REKTORKU Državni revizor: Ivanka Popović zapošljavala bez saglasnosti

STIGLI REZULTATI OBDUKCIJE: Ovo je uzrok smrti Jovana (18) iz Niša

REČI OD KOJIH SE TRESE HRVATSKA! Gaga Antonijević za Hepi TV: Istoriju moramo da dovedemo u okvire patriotizma! (VIDEO)

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar

Povezane vesti

Golden Rose ad