31°C

Beograd

Photo: youtube/printscreen

Izvor: Happy BSC

POTRESNO SVEDOČENJE PREŽIVELOG IZ JASENOVCA Ustaše su majku tukli, a deci pretili klanjem (VIDEO)

Gost najgledanijeg juarnjeg progama "Dobro jutro Srbijo" Happy TV bio je Ranko Bojić, čovek koji je kao dete preživeo stradanja logora Jasenovac.

On je kod u studiju kod Milomira Marića i Katarine Korše pričao šta je sve preživeo u logoru.

UDARNI ČETVRTAK

INTERVJU! MARKO PIPIĆ (14), DARIN BRAT: Naš narod ne sme da zaboravi Jasenovac

HOROR U RAKOVICI! Jeziva scena: Devojka (20) pronađena mrtva na ulici

EKSKLUZIVNO za "Dobro jutro Srbijo" Darija Kisić: Vakcina bitna za sve! Nema još opuštanja!

DRUGI U EVROPI, PETI NA SVETU! Srbija prestigla Ameriku po broju vakcinisanih (FOTO)

O Srbiji i stradanju naroda:

- Imam čast da kažem ono što se retko govori. Ja sam zahvalan Srbiji na svemu što je uradila za mene. Ja sam 1944. godine tek došao u Srbiju i tada sam postao čovek. Imao sam državljanstvo i postao građanin. U ratu za Kosovo i Metohiju prijavio sam se 1999. godine kao dobrovoljac. Imao sam tada 65 godina, jedva su me primili. Ali to je bilo najmanje što sam mogao da učinim, da vratim Srbiji posle svega što je ona uradila za mene. Prihvatila me je kao svoga posle rata kada sam došao - rekao je Bojić.

O stradanju u Jasenovcu:

- Imao sam samo osam godina. Sve su nas pokupili iz sela, više od 500 ljudi. Niko nije znao šta se dešava. Među tim ljudima su bila i dva moja starija brata koji su imali 18 i 21 godinu. Bilo je i dosta mojih rođaka. Kada sam došao u logor nisam znao šta me je snašlo. Tamo je sproveden deo politike da se jedan deo Srba ubije a drugi da se prekrste. Osmoro mojih je stradalo u Jadovnu. Majka je imala 32 godine i dva moja brata smo bili odvedeni u logor. Najstresniji deo je bilo to kada su ustaše dosle i tražile mog oca. Jer je on bio činovnik. Majku su tukli dok nije pala u nesvest, mi smo gledali i bili smo skamenjeni. Nije htela da oda gde je otac. Kada su nama stavili nož na vrat, tada je otac izašao i spasio naš život. Majci je bilo teško. Kada se otac došao, jedan ustaša ga je ujeo i udarao - dodao je Bojić.

- Ulaz u Jasenovac mi je bio čudan.Kasnije shvatio gde sam došao. Svuda je bila žica. Ukopavali su ljude u zemlju. Ljudi su umirali od gladi - rekao je Bojić koji je u studiju Happy TV jedva uspeo da sakrije suze kada je pričao o stradanjima u logoru.

Neverovatno svedočenje pogledajte u videu ispod...

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar

Povezane vesti