10°C

Beograd

Photo: Arhiva

Izvor: Tanjug

LOKACIJE ZA NOVU LUKU BEOGRAD: Nacrt plana biće izložen na javni uvid u trajanju od 30 dana

Vlada Srbije odlučila je da se radi prostorni plan područja posebne namene nove luke u Beogradu, a kao opcije date su lokacije kod Pupinovog mosta i postojeće luke Pančevo, navodi se odluci objavljenoj u Službenom glasniku.

NE PROPUSTITE:

DA LI NAM SLEDE JOŠ OŠTRIJE MERE? Danas (15) nova sednica Kriznog štaba

POSLODAVCI NA POTEZU: Od danas prijava za polovinu minimalca

VULIN POTVRDIO: Tačno da je Kokeza ODBIO POLIGRAF! Saslušavan je ČETIRI SATA

Okvirna granica prostornog plana obuhvata delove teritorije Beograda, odnosno katastarskih opština Kovilovo, Krnjača i deo teritorije grada Pančeva - a konačna granica biće utvrđena Nacrtom prostornog plana.

Rok za izradu prostornog plana je godinu dana, a sredstva obezbeđuje Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Biće izrađena i strateška procena uticaja prostornog plana nove luke na životnu sredinu, a odlučeno je da nacrt plana bude izložen na javni uvid u trajanju od 30 dana u gradskim upravama Beograda i Pančeva.

Uz odluku su priložena grafička rešenja, od kojih je po jednom lokacija nove luke Beograda kod Pupinovog mosta, a po drugom postojeća luka Pančevo.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar

Povezane vesti