25°C

Beograd

Photo: arhiva

Izvor: Tanjug

VUČIĆ NAJAVIO: Izgradnja fabrike za PCR testove

Predsednik Srbije Aleksnadar Vučić rekao je danas da Srbija kreće u izgradnju pogona za sekvencioniranje genoma pri Institutu za molekuralnu biologiju, a najavljuje i gradnju fabike za PCR testove.

TOP VESTI

UHAPŠENI ZBOG TEŠKE KRAĐE: Policija zaustavila automobil i ovo pronašla

HARGITAJ U OPROŠTAJNOJ POSETI: Podrška EBRD razvoju preduzetništva

TRAGEDIJA KOD ĆUPRIJE: Prevrnuo se traktor, muškarcu nije bilo spasa

On je rekao da smo o izgradnji pogon za sekvencioniranje genoma obavestili Pekinški genomski isntitu i veruje da ćemo do kraja godine postizati znacajne rezultate.Kaže da će se mnogo toga ulagati u savremene medicinske tehnologije i biotehnologije.

"Mogu da vam kažem da ćemo napraviti i fabriku za PCR testove čime ćemo problem testiranja rešiti zauvek", napominje Vucić.

On dodaj da bolest neće da ode tek tako, ali da će biti i drugih virusa, i zato su ulaganja u zdravstvo od kljucnog značaja.

"Moramo da budemo spremni za teže izazove, jer smo mogli da vidimo da je malo zemalja koje će stvarno da pokazu solidarnost", ocenio je Vučić.

On je dodao i da kod nas nije vest da Srbij ima lekove za lečenje korone, bamlanivimab, regeneron, remdesivir, a imaju ih samo četiri zemlje u Evrpi.

Pošto ćemo u aprilu imati manji deficit nego što smo predvideli, najavljuje još 15 milijardi RFZO-u za sve te stvari, sto je oko 125 miliona evra.

Kaze i da će biti srećan kada dođemo do tri miliona vakcinisanih i veruje da će se to postići uprkos neodgovornoj kampanji protiv vakcina.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar