24°C

Beograd

Photo: arhiva

Izvor: Happy BSC

DIREKTROKA KBC BEŽANIJSKA KOSA: Ovo je najteža godina koju pamtimo

Direktorka KBC "Bežanijska kosa" Marija Zdravković kaže da nas je pandemija korona virusa naučila da moramo biti jaki, da je organizacija izuzetno bitna i da je jako važno poštovanje mera.

ZANIMAĆE VAS

VASKRŠNJA ČESTITKA PREDSEDNIKA REPUBLIKE: Da uvek damo pravi odgovor, svedočeći da smo dostojni potomci Stefana Nemanje i Svetog Save!

ČUDO NEVIĐENO! Korona vakcine od čokolade!

PROKLJUČALO MORE! Najjača britanska flota krenula na Kinu i Rusiju! (VIDEO)

PREDSEDNIK VUČIĆ: Svi imaju neka "prava" OSIM SRBA!

BRNABIĆ ČESTITALA USKRS: Hrišćanski praznik dočekujemo jači nego ranije

Doktorka Zdravković rekla je da zdravstveni radnici smatraju da je ovo bila najteža godina koju pamte.

- Kad vam to kaže neko ko je ove godine otišao u penziju, a prošao je i bombardovanje i sve teške situacije, onda znate da je to zaista tako. Ovo je bolest koja je pre svega bila izazov za sve nas, jer je bila nepoznata. Morali smo da učimo o njoj, da sprovodimo mere prevencije, zaštite nas samih i zaštite pacijenata - ističe Zdravkovićeva.

Kaže da je svim zdravstvenim radnicima bilo najteže kada su gledali ogroman broj ljudi koji stoji ispred ambulante i čekaju rezultate sa velikom zebnjom.

- Kada gledate mlade ljude koji se bore za život, koji posle puno naše posvećenosti i zalaganja gube bitke... Ne postoji niko ko nije izgubio ove godine nekoga ko mu je bio drag i blizak - kaže doktorka Zdravković.

Smatra da nas je pandemija naučila da moramo biti jaki, da je organizacija izuzetno bitna i da je jako važno poštovanje mera.

- Možda možete da prevarite nekoga ko vas kontroliše, ali virus ne možete prevariti - naglašava doktorka Zdravković.

SAZNAJTE I OVO

VUČIĆ NAGLAŠAVA: Srpska vojska nije slabija ni od jedne u okruženju

ATALANTA PORAŽENA: Opet bez Bogdanovića, opet bez pobede

SAN ANTONIO SAVLADAN: Tejtumovih 60 poena stavilo tačku na utakmicu

- To znači da treba što manje da budemo u zatvorenom prostoru, da moramo nositi zaštitne maske, kako u zatvorenom, tako i na otvorenom kad smo u grupama - objašnjava doktorka Zdravković.

Od nedelje u sedam sati KBC "Bežanijska kosa" izlazi iz kovid sistema i ponovo prima pacijente koji nemaju simptome povezane sa korona virusom.

Doktorka Zdravković kaže da korona virus napada sve organe i da postoji široka lepeza povezanih pulmoloških poremećaja sa produženim tegobama, kao i kardiovaskularnih tegoba sa raznim aritmijama.

- Kod pacijenata koji su imali kovid uočili smo povećan broj pacijenata koji dolaze sa novonastalim aritmijama, sa miokarditisima, koji dolaze sa jednom novom kategorijom promena na srčanom mišiću, što predstavlja inflamaciju srčanog mišića - navodi Zdravkovićeva.

Kaže da te tegobe obično traju između tri i šest meseci i nisu povezani sa prethodnom težinom bolesti.

Doktorka Zdravković apeluje na sve ljude da se vakcinišu protiv korona virusa i ističe da niko nije premlad da primi vakcinu.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar