7°C

Beograd

Photo: Youtube/Printscreen/Jutanji program TV Happy

Izvor: Tanjug

Mihajlović: Zaštita životne sredine iznad politike

Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović rekla je povodom Svetskog dana životne sredine koji se danas obeležava da je zaštita životne sredine pitanje svih nas i da je iznad politike.

-Ono ima veze sa našom svešću, kolektivnom odgovornošću i odnosom prema ekosistemu koji, ne samo da ne treba da zagađujemo, već i obnavljamo. Čistije i zdravije okruženje biće rezultat zajedničkih napora- kaže Mihajlović. 

Ona je ukazala da su zakoni iz oblasti rudarstva i energetike koji su doneti u direktnoj vezi sa unapređenjem zaštite životne sredine, posebno Zakon o energetskoj efikasnosti i racionalnoj upotrebi energije i Zakon o korišćenju obnovljivih izvora energije.

VAŽNO

Palma kod Mitropolita solunskog Varnave: "DUHOVNO I MUDRO, A NE DUHOVNO I HRABRO" (FOTO)

Patrijarh Porfirije: "KOSOVO I METOHIJA SU NAŠ JERUSALIM"

NOVI DETALJI STRAVIČNOG ZLOČINA: Majku dotukao sekirom?

Na VAKCINACIJU u Vranje pristigla je nova grupa građana SEVERNE MAKEDONIJE

-Zelena agenda znači i podizanje nivoa zaštite životne sredine i stabilnost i razvoj privrede, to je model rasta, a ne ograničenje. Naša vizija je zelena Srbija, što znači da će nove investicije u oblasti rudarstva i energetike, koje su neophodne, biti realizovane samo ukoliko su u skladu sa strogim ekološkim propisima i standardima i na tome radimo sa najboljim evropskim i svetskim kompanijama koje investariju u Srbiji- kaže Mihajlović.

Ona navodi da rešavanje ekoloških problema i podizanje nivoa zaštite zivotne sredine ne znači uništavanje ili zatvaranje postojećih kapaciteta, već mogućnost rada bez narušavanja harmonije između prirode i čoveka.

PROČITAJTE JOŠ

STIŽE NAM "BALKANSKI MONSUN": Prognostičar dao vremensku prognozu za jun i najavio VELIKU PROMENU VREMENA

TRAGEDIJA KOD LOZNICE: Dečak poginuo na motociklu

NESREĆA KOD LOZNICE: Teretni voz gurao automobil 200 metara, vatrogasci sekli lim da izvuku ljude

AMSS PORUČUJE: Umeren saobraćaj, dobri uslovi za vožnju

Odluke kojima se unapređuje energetski sektor, posebno energetska infrastruktura, donete su kako bismo imali zdraviju životnu sredinu.

-Naš zadatak je da Srbija ima dovoljno energije, ali je jednako važno da se ta energija dobija na održiv način. Bez obzira na važnu ulogu koju ima država, ne smemo nijednog trenutka zaboraviti da je životna sredina pitanje svih građanki i građana i svi treba da damo svoj doprinos kako bismo živeli u zdravoj životnoj sredini-kaže Mihajlović.

Ona je istakla da je država donošenjem zakona napravila okvir, ali da je dužnost svih nas da pravilno odlažemo otpad, da ne zagađujemo reke, ulice, parkove.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar